Két nappal az önkormányzati választások után sem csitulnak a kedélyek Nagymagyaron. Mint ismert, a Dunaszerdahelyi járásbeli településen a romák teljes választási győzelmet arattak, de a jelek szerint közel sem volt minden rendben a választások körül.

 

Elcsalhatták a választásokat Nagymagyaron

 

Marek Rigó polgármesterjelölt győzelme mellett a romák a teljes helyi képviselő-testületet is elfoglalhatják, ugyanis mind a 11 jelöltjük bejutott a nagymagyari önkormányzatba.

 

 hirdetes_400x285  
A romák szórólapja. Kép: Facebook

 

A faluban a választások hetében egymást érték a rendőrségi bejelentések és a Központi Választási Bizottság tagjait is több esetben értesítették a választásokkal kapcsolatos törvénytelenségekről.

 

A helyi választási bizottság elnöke Marek Rigó polgármester-jelölt apja volt, akinek az egyik fia is bejutott képviselőként.

 

Marek Rigó, Nagymagyar újonann megválasztott polgármestere. Kép: Facebook

 

Több incidens is történt a faluban, a Körkép.sk értesülései szerint például szerdán az egyik roma jelölt elütötte gépkocsijával az egyik magyar jelölt szóróanyagait széthordani készülő aktivistát.

 

A romák szombaton tömegével hordták választani saját embereiket, és fenyegettek mindenkit, aki fényképezni, filmezni próbálta őket. Úgy tudjuk, volt, hogy egyszerre kétszázan is várakoztak a szavazóhelyiségben, hogy leadhassák voksukat. Helyi forrásaink szerint többen közülük írni, olvasni is alig tudnak.

 

A romák lényegében a két választási körzet egyikére összpontosítottak, ahol a szavazatok közel 95 százalékát bezsebelték. Hogy milyen módon, azt vélhetően az illetékes szervek még vizsgálni fogják.

 

Nagy volt az öröm a választások után a helyi romák között. Kép: Facebook

 

Nagymagyaron azóta sem csillapodtak a kedélyek, a közösségi oldalon is durva támadásoknak vannak kitéve a magyar jelöltek. Többüket már egyenesen a faluból való távozással fenyegették meg a helyi romák.

 

A témával a Körképen még foglalkozunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!