Nyitókép: Autoškola Akva

 

Denisa Saková miniszter asszony egy külön autósiskolát szeretne létesíteni a belügyminisztériumnak.

 

Sok a gépjármű, de kevés azoknak az embereknek a száma, akik vezethetnék őket. Körülbelül ezzel indokolta a közlekedésrendészet egy saját, tárcabéli autósiskola létrehozását. Az autósiskola megalapításával az  a közúti közlekedésről szóló törvénymódosító javaslat számol, ami 2019 nyarán lép érvénybe.

 

 hirdetes_300x300  

A miniszteri autósiskolát a tűzoltók, önkéntes tűzoltók és rendőrök vehetik majd igénybe, mégpedig három központban – Pozsonyban, Kassán és Besztercebányán. A közigazgatás többi alkalmazottjának viszont továbbra is a klasszikus autósiskolákat kell igénybe vennie.

 

 „Egykoron, amikor a rendőrök és a tűzoltók szolgálatba léptek, már automatikusan volt A- és B-típusú jogosítványuk. Ma már egyre gyakoribb, hogy a szülőknek nincs pénzük arra, hogy a gyereküket beírassák egy autósiskolába“

 

– mondta Ľuboš Rumanovský, a közlekedésrendészet vezetője.

 

Emberhiány

 

Rumanovský elmondása szerint hiányoznak a gyakorlatban azok az emberek, akik vezethetnék a nagy autókat, illetve motorokat. A közlekedésrendészet vezetője szerint ez az újdonság egyfajta motivációs program lesz arra, hogy több fiatal jelentkezzen a rendőrséghez.

 

„A jogosítványszerzés ösztönzően fog hatni a rendőrökre, ugyanis ha valaki járőrként dolgozik, de meglesznek a feltételei ahhoz, hogy motorkerékpáron közlekedjen, akkor ez a számára csakis pozitívumot fog jelenteni. Természetesen gondoskodunk róla, hogy a rendőrök a jogosítvány megszerzése után ne vonuljanak civilbe. Valamennyit le fog kelleniük dolgozni a jogosítványért cserébe“

 

– mondta Rumanovský.

 

A közlekedésrendészet vezetője szerint a vizsgák ugyanolyanak lesznek, mint a klasszikus autósiskolában. „Ha nem szigorúbbak”.

 

A belügyminisztériumnak korábban már volt egy saját autósiskolája, ám néhány évvel ezelőtt a működtetéséhez szükséges szabályok szigorítása miatt megszüntették. Az autósiskola újbóli üzemeltetése nem hoz magával jelentősebb kiadásokat.

 

„Felszerelésünk és oktatóink is vannak. Azt szeretnénk, ha a rendőrök és a tűzoltók a vezetői engedélyüket a mi hatáskörünkön belül szereznék meg“

 

– jelentette ki a sajtóosztály.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!