A RegioJet vonatainak kapacitása a Pozsony-Komárom szakaszon hétfőtől (február 18-tól) folyamatosan növekedni fog. „Konkrétan átlagban 100 férőhelynyi növekedésről beszél a leginkább kihasznált vonatokon” – olvashatóak Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter szavai a tárca által megjelentetett sajtóközleményben.

 

A változásokról már megegyezett a minisztérium és a RegioJet. Egyelőre néhány tucatnyi férőhellyel növelik majd a vonatok kapacitását, amivel igyekeznek komfortosabbá tenni az utasok utazását. Hétfőtől emellett teljes mértékben életbe lépnek a korábban beharangozott közlekedési korlátozások a fővárosban.

 

A Kikötői híd (Prístavnný most) korlátozásai e hét péntektől lépnek életbe este 7 órától. A Malomliget-utcát (Ulica Mlynské nivy) az épülő autóbuszállomás mellett vasárnap este 7 órától zárják le.

 

 hirdetes_300x300  

Az egyezség szerint a RegioJet emeli a REX1770 gyorsvonat Komárom – ill. Dunaszerdahely-Pozsony szakaszán a férőhelyek számát. Ugyanez érvényes a csúcsidőben járó további személyvonatokra is.

 

Érsek emeletes vonatokat kér a RegioJettől a Pozsony-Komárom vonalon

 

A korábban említett emeletes vonatok formájában érkező segítségre még várni kell. A Közlekedésügyi Minisztérium szerint ezek a vonatok azután „vethetők majd be”, hogy aláírják az adásvételi szerződést a német vasúttársasággal és megszerzik a szükséges technikai engedélyeket arra, hogy Szlovákiában üzemeltethessék őket.

 

A végső fázisban a leginkább kihasznált járatokon 100-150 férőhellyel növelik majd meg a vonatok kapacitását.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!