Nyitókép forrása: Aktuality.sk

 

Andrej Danko (SNS) házelnök kijelentette, hogy „nem adja fel Oroszországot”. Így reagált az őt ért kritikákra amiatt, hogy Szocsiba utazott az orosz duma elnökéhez látogatóba. Az ellenzék Danko oroszországi útját „Szlovákia kelet felé tolásának kísérleteként” értékelte.

 

„Én az orosz témát nem engedem el. Hiszen hova máshova mehetnének vállalkozóink, hol máshol van még kereslet? Hol máshol tevékenykedhetünk és szerezhetünk tapasztalatokat, mint Oroszországban? Hiszen, az ég szerelmére, Oroszországba járnak a németek, a franciák de még az Egyesült Államok képviselői is”

 

mondta a házelnök. Hangsúlyozta, hogy oroszországi útját, amely csak pár nappal azután valósul meg, hogy Pozsonyban látogatást tett az amerikai külügyminiszter, nem tekinti Szlovákia külpolitikai irányultságának megsértéseként. Danko szerint Mike Pompeo amerikai külügyminiszter látogatása „rendkívül rosszul volt megszervezve”.

 

 hirdetes_400x285  

„Szlovákia egy olyan ország, amelynek jó kapcsolatokat kell ápolnia az Egyesült Államokkal is. Én valamivel azért többet tettem ezért a jó viszonyért, mint bárki azok közül, akik tegnap Pompeoval kezetráztak, beleértve a szlovák külügyminisztert is és mindenkit a Globsectől.”

 

Fogalmazott az ország nyugati irányultságát többször is kétségbe vonó pártelnök, akinek a külügyi vonal körüli viták miatt a Most-Híddal is megromlott korábbi „jó viszonya”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!