Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

Nincs oka arra, hogy megváltozzon a Most-Híd álláspontja Robert Fico alkotmánybíró-jelöltsége kapcsán– mondta Bugár Béla a TASR hírügynökségnek. Vagyis, elvileg a következő szavazásnál sem számíthat a smeres pártelnök a vegyespárt támogatására.

 

„Álláspontunk [Fico] jelöltségével kapcsolatban már az első szavazás előtt is világos volt, és nem látjuk okát ezt megváltoztatni”

 

fogalmazott a legkisebb kormánypárt elnöke. A vegyespárt már korábban is azt hangsúlyozta, hogy nem támogatja Fico jelölését, bár Sárközy Irén (Most-Híd) parlamenti képviselő az alkotmányjogi bizottságban támogatta Fico jelölhetőségét, akinek esetében kétségek merültek fel, hogy teljesíti-e a törvényi feltételeket (hiányzott a 15 éves jogi praxis). Akkor a bizottság 7:6 arányban, Sárközy szavazatának köszönhetően juttatta tovább Ficot a parlamenti szavazásra.

 

 hirdetes_300x300  

Bugár azt is elmondta, hogy a mostani helyzetért, és az alkotmánybíróság ellehetetlenítéséért a Smert terheli a felelősség.

 

Bugár Béla a csütörtök késődélutáni szavazás után a sajtónak nyilatkozva azt mondta, hogy viszonya a Smer elnökével jelenleg fagypont alá süllyedt, bár szerinte ez naponta változhat.

 

Frissítve 13:11 – A Most-Híd országos tanácsa szombaton ülésezik. A téma az EP-választások és a jelenleg kialakult politikai helyzet lesz. 

 

Robert Fico az első szavazás után élesen bírálta a Most-Hidat a nyilvános szavazás erőltetése miatt, Bugár Bélát és Andrej Kiskát támadta, majd bejelentette, hogy visszavonja jelölését.

 

„Nem ülhetünk egy asztalnál a Most-Híddal, ha a Most-Híd sorozatosan saját pártérdekeit részesíti előnyben az országgal szembeni felelősségével ellentétben. Ez nem először fordul elő. És mi erre a hihetetlenül komolytalan viselkedésre fel vagyunk készülve. (…) ”

 

Az exkormányfő akkor azzal zárta sajtótájékoztatóját, hogy ha bármelyik alkotmánybíró-jelöltet megszavazza a parlament a Most-Híd és az ellenzéki pártok képviselőinek együttműködésével, akkor a jelenlegi formában megszűnik működni a kormány – vagyis kisebbségi kormányzást helyezett kilátásba, amivel a Most-Híd elvesztette volna miniszteri pozícióit.

 

Bukik a koalíció? Fico visszalépett az alkotmánybíró-jelöltségtől. Bugárt és Kiskát hibáztatja

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.