Már elindultak Kelet-Szlovákiából a gazdák, traktorjaikkal holnap, azaz kedden 11 órakor várhatóak Pozsonyba. A második országos gazdatüntetéshez ezúttal a földmérők és az erdészek is csatlakoztak.

 

A földmérők a gazdákhoz hasonlóan a földrendezés felgyorsítását sürgetik. Az erdészek pedig az ágazatban uralkodó korrupció visszaszorítását követelik.

 

A Kassa-környéki járásban található Hernádgönyű (Gyňov) farmról ma reggel 40 traktor indult útnak Pozsonyba. Bártfáról további 20 traktor van már az utakon, délről a magyar gazdák részéről pedig további traktorok csatlakozása várható.

 

 hirdetes_810x300  
Útra készen a gazdák. Kép: reprofoto, fb-videó

 

A menet élén haladó traktoron egy hatalmas koszorú van, mely a meggyilkolt Vlado Rybár somorjai gazdának állít emlékéket. (Ha a videó nem nyílna meg megfelelően, itt megtekinthető.)

 

Gepostet von Iniciatíva poľnohospodárov am Montag, 18. Februar 2019

 

A szervezők a rendőrséggel és Pozsony főpolgármesterével való egyeztetésünk alapján tekintettel a fővárosi közlekedési állapotokra végül nem az előzetesen jelzett ezer traktorral, hanem mintegy 100 munkagéppel érkeznek, összesen mintegy 960 résztvevővel.

 

Fő követeléseik:

 

Kép: Körkép.sk

 

További kapcsolódó cikkeink:

 

“Mindenkit várunk a Tirs rakpartra – a kormány képviselőit is” – jövő héten ellepik Pozsonyt a gazdák

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.