Nyitókép: Körkép.sk/Király Zsolt

 

A fővárosban immár harmadik napja zajlik a gazdatüntetés. Tegnap a gazdák hétfős csoportja két órán át tárgyalt Peter Pellegrini kormányfővel és a kormánytagokkal, ám a tárgyalás nem hozott megoldást. Mielőtt a gazdák visszamentek volna a Kormányhivatalból a Tirs rakparta, megálltak Pozsony egyik legforgalmasabb hídjánál (SNP híd), majd élőláncot alkotva négy sáv leblokkolásával ellehetetlenítették a közlekedést. A gazdák alkotta élőláncos blokád kb. egy óráig tartott.

 

A gazdák ma 11.00 órától sajtótájékoztatót tartanak a Duna-parton, majd a Főügyészségre vonulnak, hogy büntetőfeljelentést tegyenek Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter ellen annak azon valótlan kijelentései miatt, amelyek sértik a gazdák jó hírét.

 

 hirdetes_400x285  

A gazdák délután 17.00 órakor részt vesznek a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom által Ján Kuciak és Martina Kušnírová halálának első évfordulója alkalmából rendezett tüntetésen, ahol fel is szólalnak majd.

 

Öt magyar traktor még mindig az elnöki palota előtt áll, ugyanúgy egy másik a SzNF téren.

 

A Körkép.sk a mai nap folyamán is követni fogja az eseményeket. A helyszínről élő videókkal jelentkezünk. Maradjanak velünk!

 

“Mi nem hektárokat, hanem embereket képviselünk” – Sztrájkot hirdettek a gazdák

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!