Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány mégsem találkozik a Nagy korrupcióellenes tüntetés szervezőivel, Karolína Farskával és David Strakával.

 

A tüntetés két középiskolás szervezőjét maga Gašpar hívta meg nyilvánosan és e-mailben is a rendőrfőkapitrányságra azzal a céllal, hogy találkozzanak vele és azokkal a kollégáival, akiknek a korrupció leleplezése és a korrupciós ügyek kivizsgálása a feladatuk.

 

A rendőrfőkapitány meghívására a diákok nyílt levélben reagáltak, melyben azt kérték, hogy a találkozóra ne a rendőrségen, hanem a pozsonyi Juraj Hronc Gimnáziumban kerüljön sor, szerda vagy csütörtök délután. Szerették volna, ha a találkozón részt vehetnek más diákok és a média képviselői is. A vitát a Denník N kiadójának igazgatója, Lukáš Fila vezette volna le.

 

 hirdetes_300x300  

Gašpar azonban nem fogadta el a helyszín megváltoztatását, és kifogásolta a moderátor személyét is. „Nem hinném, hogy ennek a napilapnak a moderátora garantálhatná a pártatlanságot” – üzente a diákoknak a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban, majd azt is hozzátette, hogy szerinte a helyszínváltoztatás megtörné az autentikusságot, és azt a lehetőséget, hogy a diákok más rendőrökkel is beszélhessenek.

 

A rendőrfőkapitány meghívása a rendőrségre továbbra is áll. Nem csak a tüntetést szervező diákokat, hanem az őket támogató tanárokat és a főiskolák képviselőit is szívesen látja.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!