A második korrupcióellenes tüntetés is apolitikus lesz, tehát egyetlen politikus sem fog fellépni a tüntetésen – jelentették ki a mai sajtótájékoztatón a szervezők.

 

Nem csak Pozsonyban lesz tüntetés

 

Szeretnénk megtisztítani az államot az ellenőrző mechanizmusoktól” – mondta Dávid Straka a tüntetéssel kapcsolatban. Tovább hangsúlyozta, hogy szeretné, ha azok az állami intézmények, – mint például a rendőrség és a bíróságok – amelyek a korrupcióellenes harccal foglalkoznak, a törvénnyel összhangban dolgoznának.

 

 hirdetes_810x300  

“Azt szeretnénk, hogy a politikusok ne azért politizáljanak, hogy megszedjék magukat és lopjanak, hanem azért, hogy valamit tegyenek ezért az államért. A mi motivációnk az, hogy ez az állam végre jobbá váljon”

 

– jelentette ki Straka.

 

Marta Špaková szervező elmondta, hogy a második nagy korrupcióellenes tüntetésre június 5-én (hétfőn) Pozsonyban kerül sor 17.00 órától.

 

“A Szabadság téren (Námestie slobody) találkozunk 17.00 órakor. A menet a Széplak utcán (Obchodná ulica) halad majd át, ami körülbelül fél óráig fog tartani, és végül az SZNF téren fog befejeződni. Itt fel lesz állítva egy színpad, ahol azok az emberek fognak a színpadra lépni, akiknek mondandójuk van ezzel a témával kapcsolatban”

 

– mondta Špaková.

 

Hétfőn a pozsonyi korrupcióellenes tüntetés nem az egyedüli lesz. Róbert Martin Hudec szerint Kassán a Fő utcán lesz korrupcióellenes tüntetés. “Ezen kívül egy támogató gyülekezés lesz Prágában is a szlovák nagykövetség előtt 17.00 órától.”

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!