A Facebook már szeptembertől teszteli új newsfeed funkcióját, az Explore-t, amit a napokban tömegesen is aktivált a szlovákiai felhasználók körében. A közösségi háló hivatalos álláspontja szerint a célja az, hogy a felhasználók könnyebben meg tudják különböztetni a számukra releváns híreket a lényegtelenektől.

 

A mobilon és a böngészőben sem úgy jelennek meg a követett hírportálok és oldalak posztjai ahogy eddig. A felhasználók csak azokat a híreket, posztokat látják, amelyeket ismerőseik megosztottak, a hírportálok, politikusok, márkák és szórakoztató oldalak posztjai az új menüben érhetők el, az Explore Feed-ben (Felfedező hírfolyam).

 

reprofoto

 

Egyelőre nem tudni, hogy a Facebook ebben a formájában akarja-e tartósan bevezetni az új funkciót, mindenesetre a hírportáloknak komoly problémát jelent a cikkeik célbajuttatása: szerda estétől többszázezer kattintástól estek el.

 hirdetes_810x300  

 

A Facebook ezzel a  lépéssel valószínűleg szeretné megnövelni reklámbevételeit: ha az adott portálok, oldalak a felhasználók hírfolyamában szeretnének felbukkanni, akkor ezt megtehetik – van az a pénz.

 

Sme.sk, Körkép.sk

Nyitókép: etrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!