Ismét piros festéket öntött a római Trevi-kútba egy ismert olasz aktivista, aki tíz évvel ezelőtt ugyanígy próbálta felhívni a figyelmet az olasz fővárosban elburjánzó korrupcióra.

 

Graziano Cecchini vörös színűre változtatta a Trevi-kút vizét. Elmondása szerint ügyelt arra, hogy olyan színezéket használjon, ami nem károsítja magát a szökőkutat, és kiemelte: a tiltakozása a korrupció és az ellen a „mocsok” ellen folyik, ami gyökereiben változtatta meg Róma hétköznapjait.

 

Szemtanúk beszámolói szerint Cecchini a szökőkút oldaláról mászott be a kútba, majd beleszórta a festéket a vízbe. Nem sokkal később megjelent a rendőrség, és elkísérték a helyszínről. A hatóságok kikapcsolták a Trevi-kút hidraulikáját, és kiszivattyúzták a medencéből a vörös színű vizet, hogy megakadályozzák a festék okozta károsodást.

 

 hirdetes_810x300  
Graziano Cecchini olasz művész, aktivista piros festéket önt a római Trevi-kút vizébe (MTI/EPA/Massimo Percossi).

 

Az ehhez hasonló demonstrációk a tudatlanságról és a polgári értelem teljes hiányáról árulkodnak” – közölte a „vérfürdőről” Luca Bergamo római alpolgármester.

 

Cecchini később nyilatkozatban részletezte, hogy tiltakozása egy segélykérés volt, hiszen Róma még nem merült el teljesen a korrupcióban, egy kis segítséggel újból a művészet, az élet és a reneszánsz fővárosa lehet.

 

Forrás: The Guardian

Nyitókép: MTI/EPA/Massimo Percossi

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!