A M. R. Štefánik repülőtér – Airport Bratislava (BTS) vállalat vezetősége tudomásul vette a Monopóliuemellenes Hivatal (PMÚ) döntését és a kiszabott határidőig befizeti a 127 ezer eurós pénzbüntetését – informálta a TASR hírügynökséget Veronika Ševčíková, a pozsonyi repülőtér szóvivője.

 

A PMÚ egy közigazgatási eljárás során döntött arról, hogy a vállalat a „full VIP Service” nevű pótdíj bevezetésével és alkalmazásával 2016. július 1-je és 2017. augusztus 31-e között visszaélt helyzetével, ezért pénzbírsággal sújtották a repülőteret. A pótdíjat minden olyan utasnak be kellett fizetnie, aki használatba vette a közforgalmú légiközlekedési terminált.

 

Ševčíková felhívta a figyelmet arra, hogy a VIP terminált Szlovákia soros EU-elnökségének kezdetén nyitották meg. A pótdíj magába foglalta a terminál korlátlan használatát, az intézkedési eljárás során nyújtott segítséget, az üdítőt, a csomagok szállítását, a terminál előtti ingyenes parkolást, valamint a WIFI használatát.

 

 hirdetes_300x300  

A pozsonyi repülőtér még 2016 júliusában vezette be a VIP-szolgáltatásokért fizetendő pótdíjat a közforgalmú légiközlekedési terminálon. A pótdíjat minden olyan utasnak ki kellett fizetnie, aki ezen a terminálon áthaladt. Mindez azt jelenti, hogy a VIP-szolgáltatásért fizetett pótdíjat azokkal az utasoknak is kifizettették, akik nem tartottak igényt ilyen szolgáltatásra – magyarázta Adriana Oľšavská, a PMÚ szóvivője.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!