Peter Pellegrini kormányának bizalmat szavazása ellen tüntetnek hétfő délután 17.00 órától a parlament előtt. A szervezők két magánszemély és a korábbi Nagy Korrupcióellenes Tüntetés előkészítőinek egy része.

 

A parlamentben épp a kormányprogram megvitatása lesz napirenden.

 

„Úgy döntöttünk, hogy a parlament előtt tüntetünk, ahol a kormány bizalmi szavazásáról tárgyalnak. Nem bízunk az új kormányban és előrehozott választásokat követelünk. Ezt kétféle képen szeretnénk elérni: a képviselőkre való nyomásgyakorlással, hogy ne szavazzanak bizalmat a kormánynak, illetve aláírásgyűjtéssel az előrehozott választásokról szóló népszavazás kiírása érdekében,”

 

jelentették ki a tüntetés szervezői, akik szembesíteni kívánják a képviselőket azzal, hogy ez a kormány ugyanaz, mint a korábbi kabinet, csak „más ruhában.“

 hirdetes_300x300  

 

A Tisztességes Szlovákiáért tüntetéssorozat szervezői is megfogalmazták követeléseiket, bár ők a mai tüntetés szervezésében nem vesznek részt.

 

” Ha Tomáš Drucker belügyminiszter nem lép azonnal és nem váltja le Tibor Gašpar országos rendőrfőnököt, újra kivonulunk a terekre és további polgári engedetlenséget hirdetünk,”

 

nyilatkozták a szervezők nevében Juraj Šeliga és Martina Strmeňová.

 

SME/Körkép.sk

Nyitókép: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!