A Körképen pár nappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy egy cseh turista cápatámadás áldozatává vált az egyiptomi Marsa Alam üdülőközpontban. A tragédia körülményeiről azóta konkrét információk is napvilágot láttak. Kiderült, hogy a férfit nem búvárkodás közben támadta meg a cápa, hanem akkor, amikor a mólóról a tengerbe ugrott.

 

A Blesk napilapnak ezt Marsa Alam polgármestere, Atef Wagdy is megerősítette. Elmondása szerint a cápát a helyi környezetvédelmi minisztérium kérésére továbbra is keresik. A szakemberek egy csoportja ugyanis szeretné kideríteni, hogy milyen típusú cápa támadt meg a turistára – írja a Novinky.cz.

 

A 41 éves cseh férfi, aki családjával együtt kirándult az egyiptomi Marsa Alamban, pénteken 15.00 órakor halt meg, amikor a Vörös-tenger vizében megtámadta egy cápa. Az esetet továbbra is az egyiptomi rendőrség vizsgálja.

 

 hirdetes_300x300  

A város polgármestere tagadta azokat az információkat, miszerint a cápatámadás után evakuálták, majd lezárták volna a strandot. Állítása szerint a strand továbbra is a szokásos módon működik, csupán a tengert kémlelő őrséget erősítették meg.

 

A Blesk napilapot arról tájékoztatta a polgármester, hogy a cseh férfi a támadás előtt nem búvárkodott, és nem is volt messze a tengerparttól. A férfi a mólóról beleugrott a tengerbe, és a cápa rögtön megtámadta. A cápatámadást állítólag a férfi felesége is látta.

 

A polgármester emellett azt is hangsúlyozta, hogy elutasítja azokat az állításokat, miszerint a támadásért az a szarvasmarhákat szállító hajó lenne a felelős, melynek legénysége elhullott állatok tetemeit dobta a tengerbe, és ez vonzotta oda a cápát.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: AP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!