Csak Európába 400 ezer új Škodára lesz kereslet a következő évtized elején. Az autógyár az igények kielégítésére saját és anyacége, a VW tartalékait is szeretné kihasználni. Szélsőséges esetben akár új autógyárat is építhet. Minderről 2019 elején döntenek a cseh autógyárnál. Minderről a párizsi autószalonon tájékoztatott Bernhard Maier, a vállalat vezérigazgatója. Hogy hol épülhetne fel a Škoda új gyára, nem akarta elárulni.

 

„A Škoda Auto jelenleg teljes kapacitással működik, lehetőségeinek határán, 119 százalékon teljesít, ami a legtöbb az autóiparban. A kocsijaink iránt nagy a kereslet, jövőre 200 ezer autóval többet tudnánk eladni annál, mint amit képesek vagyunk legyártani,” mondta.

 

A németországi Emdenbe átköltöztetett Superb gyártásával kapcsolatban egyelőre nem született döntés. Ha erre sor is kerülne, csak a következő modelltől. Az igények teljesítésével kapcsolatban felmerült a hat napos munkahét lehetősége is, ehhez azonban komoly tárgyalások szükségesek a szakszervezetekkel. Pozitív döntés esetén az eddigi 15 műszak legfeljebb 18-ra emelkedhetne.

 

 hirdetes_810x300  

A Škoda az elkövetkező öt évben két milliárd eurót fektet be az elektromos gépkocsik fejlesztésébe, melyre a vállalat működéséből 2020-ig további 500 millió eurót szeretnének fordítani.

 

A cseh márka jövőre bemutatja az új Superbjét, mégpedig plug-in hybrid változatban, továbbá a teljesen elektromos Citigot, a Rapid új utódját, és egy városi crossovert is. Egyes hírek szerint hamarosan jöhet az új Octavia is. Hogy az idén bemutatott új Fabia kombiban is kapható-e lesz, ezt egyelőre nem tudni.

 

A Škoda tervei szerint idén túllépik az 1,2 millió legyártott gépkocsit, és tervezik az indiai piacra való betörést is egy új kocsival, mely 2020 végén kerülhet bemutatásra.

 

ČTK

Nyitókép: auto.idnes.cz

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!