Október 30-án egyszeri államünnepet rendeltek el Szlovákiában, azonban a hatályos törvények szerint nem kényszeríthetik boltzárra az üzleteket a képviselők.

 

Kedden így a boltok és üzletláncok saját belátásuk szerint dönthetik el, hogy kinyitnak-e egyáltalán, esetleg csak rövidített nyitvatartással fogadják a vásárlókat.

 

A Tesco például egyáltalán nem nyit ki kedden, november 1-én pedig ugyancsak zárva lesz – kötelezően. A Tesco egyébként, talán szlovákiai viszonylatban egyedüliként néhány üzletében már az ünnepnap előtti és utáni napokon is rövidített nyitvatartás szerint üzemel majd. Erről részletesen az üzletlánc honlapján olvashatnak.

 

 hirdetes_400x285  

A Billa legtöbb üzletét kinyitja majd kedden, azoknak a listája pedig, ahol zárva tart majd, itt tekinthető meg.

 

Köztes megoldást választott a Kaufland, amely kedden a megszokottnál rövidebb ideig lesz majd nyitva – mind üzletében 17 órakor zárnak majd.

 

Ezzel szemben a Lidl kihasználja a helyzetet, és országszerte minden üzlete a megszokott hétközi rendszer szerint lesz majd nyitva.

 

A települések legtöbbjén megtalálható Coop Jednota nem szabott meg egységes eljárást az ünnepnapon – minden régióban az adott üzletek döntik el, hogy meddig fogadják a vásárlókat.

 

Körkép.sk

Nyitókép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!