Nyitókép: Liberaler Humanist

 

Újonnan Pozsonyból átszállás nélkül, gyorsvonattal nem egész 10 óra alatt juthatnak el az utasok a svájci Zürichbe. Ez egy jelentős lépés ahhoz, hogy Szlovákia polgárai gyorsabban és gyakrabban jussunk el Nyugatra.

 

Mindezt a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) vezérigazgatója, Filip Hlubocký jelentette be a Railjet xpress vasúti összeköttetés bemutatása során, amely az osztrák ÖBB vasúttársasággal folytatott együttműködés eredménye. A Pozsonyból Zürichbe tartó új gyorsvonat 2018. december 9-től kezdi meg útját.

 

 hirdetes_810x300  

A gyors szállítást az osztrák Viaggio Comfort szerelvény biztosítja, melynek maximális sebessége 230 km/óra. Mivel a Railjet xpress hatalmas tapasztalatot követel meg a ZSSK mozdonyvezetőitől, ezért külön iskolázáson és gyakorlaton vettek részt az ÖBB központjában.

 

„Pozsony és Bécs között mintegy 30 vonat-összeköttetés van, de mindezt tovább szeretnénk bővíteni. 2023-tól jelentős mértékben szeretnénk meggyorsítani a Pozsony–Bécs összeköttetést, mégpedig a részleges kétvágányos vasútvonalnak köszönhetően, így az út hossza 60 perc helyett 40 percig tartana“

 

– mondta az ÖBB-Personenverkehrs AG vezetőségének egyik tagja.

 

Forrás: ZSSK

 

Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!