Robbanás történt a legnagyobb német ellenzéki párt, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egy irodájánál csütörtök éjjel a Szászország tartományi Döbelnben. A rendőrség politikai bűncselekmény gyanújával indított eljárást.

 

A robbanás a Drezda környékén fekvő kisvárosban működő AfD-iroda előtt, az utcán történt. Megrongálódott a földszinti, utcafronti irodahelyiség portálja, a szomszédos épület és két autó, személyi sérülés nem történt.

 

A Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölt részleteket az ügyről.

 

 hirdetes_810x300  

Az AfD a párt elleni merényletként értelmezi a robbanást. A Twitteren azt írták, hogy „súlyos támadás érte a szászországi AfD-t”.

 

Martin Dulig tartományi miniszterelnök-helyettes is így értelmezi a történteket, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa a Twitteren szintén azt írta, hogy semmivel sem lehet igazolni a támadást, mert „az erőszak nem tartozik a demokrácia eszközei közé„.

 

Az AfD-vel nem robbanószerrel, hanem a politika eszközeivel kell felvenni a harcot – tette hozzá. „Ez a támadás az AfD-nek használ és árt a demokráciának” – idézte a miniszterelnök-helyettes bejegyzését az MDR.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!