Alig adták át az A3-as autópálya bevezető szakaszát Bukarestben – ez köti össze a román fővárost a Ploieşti-re vezető sztrádával –, máris hihetetlen esemény miatt került be a hírekbe: a 6,5 kilométeres szakasz fele sötétségbe borult. Ellopták ugyanis a föld alatt húzódó rézkábeleket, amelyek a lámpaoszlopokhoz vezették az áramot – írja a Főtér.ro.

 

Az autópálya bevezető szakaszát december 14-én adták át, miután elkészült az utolsó 3 kilométeres rész. Ezen a frissen megépített szakaszon van is világítás – a régebben elkészült aszfaltcsíkon viszont koromsötétség uralkodik.

 

A közúti infrastruktúra üzemeltetésével megbízott társaság (CNAIR) illetékesei csak azután vették észre a lopást, hogy elindult a forgalom a szakaszon. A CNAIR szerint amikor elkezdték építeni a hiányzó szakaszt, a kábelek még megvoltak a már megépült részen, vagyis a kivitelező figyelmetlensége miatt történhetett a lopás.

 

 hirdetes_810x300  

Az építő viszont ezt tagadja.

 

A világítást mindenképpen a CNAIR-nak kell helyreállítania, Alin Şerbănescu szerint erre leghamarabb hat hónap múlva kerül sor.

 

 

Főtér.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!