Gyilkossági kísérlet vádja miatt állhatnak bíróság elé azok a holland állampolgárok, akik tavaly áprilisban ittas állapotban, fényes nappal estek neki egy pincérnek Prága központjában. A rendőrség megállapítása szerint különösen súlyos bűncselekmény történt, ha a vádlottakat bűnösnek találják, akár 18 éves börtönbüntetést is kaphatnak.

 

A hatóságok eredetileg súlyos testi sértés miatt emeltek ellenük vádat, de a nyomozás során megállapították, hogy brutális volt a verés, hogy az kimerítette az életveszély okozás fogalmát.

 

Tavaly áprilisban hét férfi ittas állapotban egy szabadtéri étteremnél akart helyet foglalni, kezükben máshonnan hozott italokkal. A pincér figyelmeztette őket, hogy nem hozhatnak magukkal máshonnan italokat, mire a hét férfi nekiesett, és agyba-főbe verték, majd otthagyták a földön eszméletlenül. A pincér több nap elteltével nyerte csak vissza öntudatát. Agyrázkódást, koponyabevérzést, arccsonttöréseket szenvedett el. Egy hónapig feküdt kórházban.

 

 hirdetes_810x300  

A dolog nem csak az eset brutalitása miatt nagy figyelmet, hanem azért is, mert hét holland állampolgár marokkói és iráni származásúakból állt. A két főgyanúsított egy testvérpár, név szerint Armin Nahvi és Arash Nahvi volt. Holland sajtóértesülések szerint edzőtermet működtetnek Hága környékén. A csoport egy másik tagja Iránban volt rendőr, és volt, aki Hollandiában volt dolgozott rendőrként. Az iDnes korábban azt írta, hogy mindegyikük részesült katonai kiképzésben.

 

Tettük elkövetése után a hét fős csoport felszállt a repülőre, hogy haza induljon, ám a rendőrség közben körözést adott ki ellenük, és az egyik utas felismerte őket. A gyanúsítottak saját bevallásuk szerint „meglepődtek, hogy a rendőrség keresi őket”.

 

 

VIDEÓ: Elfajult a buli – “agresszív külföldiek” brutálisan megverték a pincért

 

A bíróság elítélte a prágai incidens öt gyanúsítottját – ketten hűvösre kerülnek

 

CT24, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!