Nyitókép: stocksnap.io

 

Az, hogy milyen a felnőtt korba lépő ember anyagi helyezte, nagyban befolyásolja az illető egészségét. Gyakoriak nála a szív és érrendszeri betegséget, és a korai elhalálozás, írja az olasz La Repubblica.

 

A stressz, a rossz közérzet, a csalódás mind befolyásolják az egészségünket. És ha a problémák tartósak, akár sorsdöntőek is lehetnek. Ilyenek például az anyagi problémák, amelyek ha visszatérőek, nagy kockázatot jelentenek az emberre nézve. Az ilyen személyt hamarább érik érrendszeri problémák, amelyek akár halált is okozhatnak.

 

A Miami Egyetem felmérése 4000 serdülőből felnőtté váló személyt vizsgált tíz éven keresztül. 1995 és 2005, majd 2005 és 2015 között azt nézték, hogyan változott az anyagi helyzetük és az milyen befolyással volt az egészségükre.

 hirdetes_810x300  

 

A tudósokat elsősorban a pénzügyi kiszolgáltatottság érdekelte, amikor például két éven belül ötven százalékkal esett vissza az adott személy vásárlóereje.

 

Az adatok világosan kimutatták, hogy az anyagi kiszolgáltatottság 200 százalékkal növeli annak esélyét, hogy az adott személy az elkövetkező tíz évben meghal, vagy szív és érrendszeri problémákkal fog küzdeni. Növekszik az infarktus, agyvérzés, vagy szívelégtelenség kockázata.

 

A problémák megelőzésére egészségügyi szűrővizsgálatokat és megelőző stratégiákat kellene alkalmazni, hogy a gondok ellenőrzés alá kerüljenek, zárják a tudósok.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!