Biztonsági kockázatokra hivatkozva az Európai Bizottság fontolóra veszi, hogy e facto betiltja az EU területén a kínai Huawei ötödik generációs eszközeinek használatát – írja a Reuters hírügynökség.

 

Az USA nyomására már több nyugati ország kötélnek állt, és a kínai óriáscég legújabb generációs, 5G termékeit fekete listára tette. Korábban Franciaország és Németország keményen ellenállt, az utóbbi napok nyilatkozatai szerint azonban „fontolóra veszik“ a betiltás lehetőségét.

 

A mobilszolgáltatók nemzetközi hálózatát tömörítő GSMA szövetség aggódik. Nem véletlenül, a Huawei a világ egyik legnagyobb mobilkészülék- és technológiagyártója és ha száműznék az EU-ból, az komoly kihívást jelentene a többi mobilszolgáltató számára: ők az 5G-s technológia területén elsősorban épp a Huaweire támaszodnak. A lépés nagy érvágást jelentene az egész európai telekommunikációs hálózatnak, az EU ugyanis vesztene versenyképességéből, tovább növelve az USA-val szembeni technikai lemaradást.

 

 hirdetes_400x285  

A korábbi vádak szerint a Huawei hardveresen kiskapukkal látta el az általa eladott, ötödik generációs technológiákat, hogy távolról is hozzáférést kapjon ügyfelei hálózatához, adataihoz.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!