Nyitókép: pcworld.hu

 

A szlovákiai lakosság 36 százaléka egyáltalán nem ügyel a személyes adatainak a védelmére, ha okostelefonjára új applikációt telepít. Az uniós átlag e téren 28 százalék, derül ki az Eurostat felméréséből, melyre a ČSOB hívta fel a figyelmet.

 

Az idős emberek a legkiszolgáltatottabbak

 

A felmérés megerősítette, hogy magasabb végzettséggel az óvatosság mértéke is növekszik.

 hirdetes_810x300  

 

 „A felhasználók átlagosan 40 százaléka mondta azt, hogy az egyes mobil applikációk telepítésénél semmilyen formában nem védte az érzékeny személyes adatait. Középfokú végzettséggel rendelkezők esetében ez a szám 37, felsőfokú végzettséggel rendelkezők esetében pedig 32 százalék,“

 

– tette hozzá a ČSOB szóvivője, Anna Jamborová.

 

A 15 év alatti fiatalok 36 százaléka teszi ki magát ilyen veszélynek, 24 éves korig pedig a megkérdezettek 34 százaléka. 65 év felett a felhasználók 39 százaléka semmilyen módon nem védi a személyes adatait.

 

25 százalék teljesen tanácstalan

 

A felhasználók 25 százaléka nem tudja, mi a teendő vírustámadás esetén. Hozzávetőlegesen ugyanennyien nem tudják azt sem, mit kell tenni hackertámadásnál.

 

Uniós szinten a legfelelőtlenebbek ilyen téren a csehek és a bolgárok, akiknek 67 illetve 49 százaléka soha nem korlátozza a különböző mobil applikációk hozzáférését a személyes adatokhoz. A legelővigyázatosabbak ugyanakkor a franciák és a németek 10 illetve 16 százalékkal.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!