Alighogy túl vagyunk Angela Merkel pozsonyi látogatásán, és a vele járó közlekedési rémálmon, itt az újabb kihjvás: Mike Pompeo amerikai külügyminiszter február 12-én, vagyis jövő hét kedden szintén Pozsonyba látogat közép-európai körútja keretében.

 

Ennek megfelelően újra biztonsági intézkedések várhatók, amelyek miat útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra és torlódásokra kell majd számítani.

 

Kedden délelőtt 8:30-tól a külföldi delegáció átszállítása miatt lezárják a D1-es elkerülő Aranyhomoktól Lafrancon hídig terjedő szakaszát, a Botanikus utcát és Dévényi utat. A korlátozások nagyjából ezeken a szakaszokon nagyjából 10:00-ig tartanak majd.

 

 hirdetes_300x300  

Délelőtt 10 órától egészen délután 14:30-ig a városközpontban lesznek forgalomkorlátozások, elsősorban a Malomvölgyi-úton (Mlynská dolina), a Bimbóházi-úton (Búdková ul.), a Császár úton (Mudroňova ul.), a Védcölöp úton (Palisády), a Hodža téren, a Május 1. téren, a Besztercebányai úton, a Stefánia úton (Štefánikova) és az Óvárosi úton (Staromestská).

 

Délután 13:30-tól lezárják a D1-es elkerülőt az Einstein utcától egészen a reptérig. A rendőrség azt javasolja, hogy az elkerülőn autózók úgy tervezzék meg újtukat, hogy legkésőbb 8:30-kor célba érjenek. Az autópálya ezután már csak 10:00-tól lesz használható 13:30-ig, majd másfél órás lezárást követően nagyjából 15:00-kor adják át ismét a forgalomnak.

 

Mike Pompeo nem csak Szlovákiában tesz látogatást. Körútjának elsődleges célja egy Kína-konferencia Varsóban, a központi téma természetesen a Huawei és a kínai gazdasági befolyás növekedése lesz. Pompeo jövő héten Budapesten Orbán Viktorral is találkozik.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!