Nyitókép: teraz.sk

 

 

Az olasz első ligás SSC Napoli futballklub kapitánya, Marek Hamšík immár hivatalosan is a kínai Ta-lienk I-fang játékosa. Minderről az olasz futballklub jogásza, Mattio Grassani tájékoztatott.

 

A szlovák válogatott játékos átigazolása szerda este vált hivatalossá. Hamšík jelenleg szülővárosában, Besztercebányán tartózkodik és pénteken utazik Kínába.

 

 hirdetes_300x300  

A Napoli a múlt héten még felfüggesztette az átigazolási folyamatot a két fél eltérő anyagi meglátásai miatt. A Gazzetta Dello Sport szerdán azonban már arról tájékoztatott, hogy újratárgyalták a 31 éves játékos szerződését. Eszerint az olasz klub két összegben összesen 20 millió eurót kap Hamšíkért. Ebből öt milliót azonnal, 15 milliót pedig egy éven belül.

Marek Hamšík 2007 júliusában érkezett Bresciaból Nápolyba. A Vezuv alatt a szurkolók kedvence lett. 519 mérkőzésen szerzett 121 góljábal a csapat klubrekordere, amivel még az isteni Diego Maradonát is megelőzte. Hamšík több más klubrekordot is jelez. A szlovák válogatottban eddig 110 mérkőzésen lépett pályára, és eddig 22 gólt szerzett.

 

Legközelebb a március 21-i Szlovákia – Magyarország Eb-selejtező mérkőzésen léphet pályára a válogatottban.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!