Nyitókép forrása: Pixabay.com

 

Február első 15 napja a megszokottnál nagyjából 2-4 fokkal volt melegebb – írja a Szlovák Meteorológiai Intézet hivatalos facebookoldalán. Az időjósok szerint az átlagnál néhány fokkal melegebb időjárás a jövő hét csütörtökig kitart.

 

A statisztikai adatok szerint február első két hete a szokványostól 2-4,1 fokkal volt melegebb, elsősorban az ország keleti felében. Szlovákia egyébként viszonylag mérsékelten lépte túl az átlaghőmérsékletet. Európa más részein 6 fokos eltérés is volt a normálishoz képest.

 

Ázsiában pedig épp ellenkezőleg: szokatlanul hideg volt az időjárás. Szibéria nyugati részén -5 illetve -10 fokkal mértek hidegebbet a hőmérők, mint az év ezen szakában megszokták. Sőt, voltak olyan területek, ahol 13 fokkal voltfagyosabb az idő.

 hirdetes_810x300  

 

Szlovákiában az előttünk álló napokban folytatódik a meleg időjárás. Keddig +9 és +14 fok közötti nappali csúcshőmérsékletre lehet számítani, de a hét második felében aztán jön a lehűlés. Szerdán és csütörtökön a lehűléssel futó záporok is érkeznek. A megszokotthoz képest még így is melegebb lesz. Jelentősebb lehűlésre február 22-től lehet számítani, de meteorológusok egyelőre még bizonytalanok a jövő hétvégét illetően.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.