Három zenekar, három különböző stílus. Egy, ami közös bennük, hogy mindannyiuknak magyar tagjai vannak. És hogy mindannyian fellépnek október 16-án a pozsonyi Rock´N´Ribs bárban.

„Szerettük volna megszólítani azokat a zenekarokat, akik Pozsonyban játszanak, és valamilyen szintű magyar kötődésük is van.” – mondta el Húshegyi János, az ötletgazdák egyike a Körképnek. Így jött szóba Jánosék zenekarán, a The Butchersen kívül a Klons és The Loophope is. „Vicces volt, mert a helyszínt keresve kiderült, hogy a bár koncerteket intéző hölgye is tud magyarul.“ – tette hozzá.

Mindhárom zenekar viszonylag új formáció, a The Butchers mögött áll a leggazdagabb múlt. Bár még csak 2012-ben alakultak, azóta sikerült cédét kiadniuk, koncertezni Szlovákia legkülönbözőbb helyein, klippet forgatni az I´m with you című számra és bekerülni Csehország nívós zenei magazinjaiba is. „2013-ban jelent meg a bemutatkozó albumunk, amiről a cseh Spark és a Rock&Pop szaklapok is írtak. Ezeket az újságokat gyerekkorunk óta olvassuk, féltünk is, mert tudtuk, hogy nagyon keményen tudnak kritizálni. Végül közepes pontszámokat kaptunk tőlük. Látják bennünk a fantáziát, tetszett nekik a stílus, de még van mit javítanunk.“ – mesélt a CD fogadtatásáról a gitáros. A ritmikus blues-rockot játszó fiatalok dalait elsősorban Jimmy Hendrix, Eric Clapton, Joe Bonamassa inspirált. Angolul énekelnek, mint mondják „úgy érezzük, ez tartozik a blues zenéhez. A bluesnak angol gyökerei vannak, angolul szól jól igazából.“ A munka pedig nem áll meg, jövőre új albumot is terveznek, ami a tervek szerint sokkal színesebb, változatosabb lesz az elsőnél.

Klons (fotó: FB)
Klons (fotó: FB)

Hihetetlen mennyiségű pozitív energia és jókedv árad a Klons dobosából, Pongó Teodorból, mikor a zenekarról beszél. Ö több együttesben is megfordult már, mint a Broken Dream, Sedona, Clear, HaveRock, Punkreas vagy a Time to Lekvár. A Klons-ra  Pozsonyba költözése után hirdetésen keresztül talált rá. A kezdetektől csak saját számokat játszanak, mai felállásukban 2014 februárjától. „Jelenleg 12 saját dalunk van, legutóbbi fellépésünk épp az énekesnő esküvőjén volt a múlt héten. A vőlegénynek külön új dallal is készültünk.“ – tudtuk meg tőle. A zenekar elsősorban a pop-rock irányvonalat képviseli, közeli terveik közt szerepel demolemez készítése és klipforgatás is.

loophole
The Loophole

A The Loophole vágkirályfai zenekar, de tagjainak szintén van pozsonyi kötődésük. 2013-ban alakultak, zenéjükben felfedezni a funky, a rock, blues és grunge elemeit is. „A zenekar elsődleges funkciója önmaguk és a hallgatóság szórakoztatása. Élni, élvezni, és jó társaságban soha nem unatkozni.“vallják magukról.

 hirdetes_300x300  

 

Helyszín: Pozsony, Rock´N´Ribs bár, Széplak utca (Obchodná) 2

Időpont: október 16.

Kezdés: 20.00

Facebook-esemény

 

 

 

 

 

 

 

Lengyel Diana

A Körkép az esemény médiapartnere.

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!