A Hollywood Undead és a Nero győzött a leghangosabb koncert kategóriában, Major Lazer széttrolkodta a saját koncertjét, a Kings of Leonra pedig betódultak a szerelmes tinilányok a Szigetre. Szombati napi összefoglalónk.

DSC_1723

DSC_1717

DSC_1727

DSC_1753

DSC_1754

 hirdetes_400x285  

A majdnem 90 ezer ember RENGETEG. Mindenhol rengeteg ember, minden koncert alatt, a sátrak között, az utakon. Most először éreztem azt, hogy zavar a tömeg. A Sziget még sosem volt ennyire tele jó, szexi programokkal.

Ez elsősorban az olyan tömegmágneseknek miatt is lehet, mint Major Lazer, vagy a Kings of Leon, ugye a Leon on-t vagy a Use somebody-t nem kell bemutatni senkinek? Szigetezni újra fancy, és nemcsak a hollandok és a franciák között. És mi is imádjuk, még ha utána két hétig is tüsszögünk az irdatlan mennyiségű portól.

DSC_1736

Szombatot a Hollywood Undead-del kezdtük. A Los Angeles-i zenekar a limp bizkites rap rock és nu metál hagyományok folytatói, így ha már nem jutunk el a Limp Bizkitre, mindenképp jó kis pótlás volt.

A pózolás is remekül megy a zenekarnak, az első 10 percben még a rájuk jellemző hokis maszkokkal jöttek be a koncertre, aztán kiderült, hogy ez csak a profi fotósoknak szól. Amint kiterelték a sajtófotósokat az árokból az első három szám után, a tagokról is lekerült az imázstermék.

DSC_1680

DSC_1629

A következő fellépő Major Lazer volt, aki hiába játszik szintén gépzenét, mint Avicii, mégis megkapta a Körkép legjobb idei szigetes koncertje bélyeget. Diploék állandóan a közönség szeme előtt voltak, folyamatosan kommunikáltak, és nyomták a show-t: mindenfélét dobáltak közéjük, levetkőztették őket, majd megkérték, hogy mindenki integessen a pólójával, Diplo egy felfújható buborékban végigfutott a közönségen, incselkedtek a táncoslányokkal, és még sorolhatnánk.

A legnagyobb trollkodás az volt, mikor a Wacht Out For This és Leon On megaslágerek első ritmusait kb. háromszor elindították a koncert alatt, majd mikor a közönség eszeveszett sikításba kezdett, a zene leállt, Diplo pedig közölte, hogy „várjatok, várjatok, még nem ez jön”.

Végül a Leon On-nál, megpróbálták leutánozni a táncos lányok koreográfiáját, ami végleg meggyőzött arról, hogy lehet itt is minden kimerül 3-4 gomb nyomogatásában, de ez legalább show, nem úgy, mint az avicsijé.

DSC_1812

DSC_1823

DSC_1866

DSC_1876

DSC_1913

DSC_1963

A Kings of Leon slágerekre millió tinilány sírja és sírta magát álomba. Mi már nem vagyunk tinilányok, de azért mikor a Closer felharsant, azért elmorzsoltunk egy könnycseppet a szemünk sarkában. „G*ci, de helyes“, sóhajtja egy másik huszonéves lány mellettem Anthony-ra, az énekesre célozva… hát most erre mit lehet mondani?

A Kings of Leon csak a Sziget miatt jött Európába a nyáron, ez egyértelműen Gerendaiék egyik legnagyobb húzása, hasonló teljesítmény, mint mikor Kaščáknak sikerült Thom Yorkot vagy Björköt Trencsénba hoznia. A rockos balladák teljesen jól szólnak koncerteken, mégha a Followill testvérek el sem mozdultak a helyükről – mindenkit mintha odaszegeztek volna a mikrofonjához.

Másfél órára visszautaztunk 7-8 évet, és kalapot emelünk a fotósunk előtt, aki fájós lába ellenére becsülettel kiállta az egész koncertet a sok „csöpögő“ tinilány között, akik torkuk szakadtából üvöltik a Use Somebody-t.

DSC_1975

DSC_1994

DSC_1997

DSC_1998

DSC_2029

DSC_2057

DSC_2064

DSC_2075
Sok lány megríkatója, Anthony Followill

DSC_2080

Utolsóként a Nero koncertjét vártuk meg az A38-as sátorban. E sátor közönségét remekül jellemzi az a roppant különleges szórakozási forma, hogy egyikük lefekszik a padlóra, tesznek a fejére, egy koktélos vödröt, s egy másik személy a közönség biztatására elrúgja azt a fejéről. A legjobb az a rész volt, mikor az egyik fekvő csaj vödre helyett a rúgós srác a csaj fejét találta telibe.

De vissza a Nerohoz. Daniel Stephens, Joe Ray dj-k hozták magukkal a keverőpultjaikon kívül az énekesnőt, Alana Watsont is, aki vagy playbackelt, vagy nem, de inkább igen, mert valljuk be élő éneket remixelni, a technika jelenlegi megoldásai közt még lehetetlen. Az első sorból érezted, ahogy a hanghullámok dobolnak a testeden.

A közönség pedig úgy táncolt, hogy veszélyes volt bárkit is megközelíteni kétméteres kartávolságon belül. Ezt azonban,úgy érezzük, másfajta por okozhatta, mint amilyet mi söpörtünk le a cipőinkről.

DSC_2098
este a Szigeten

DSC_2104

DSC_2105

DSC_2116


DSC_2121

DSC_2124

DSC_2132

DSC_2134
Nero
DSC_2167
Alana Watson (Nero)

DSC_2195

DSC_2202

DSC_2204

Lengyel Diana, Špalovsky Tamás

A pénteki napról szóló beszámolónk itt olvasható.

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!