„Ha választhatnál, hova mennél nyaralni? Vízpartra vagy a hegyekbe?” Sokak számára ez a kérdés teljességgel érvénytelen, számukra ugyanis az igazi nyári szórakozást a különféle zenei fesztiválok jelentik.

Sokunkat megfertőz a fesztiválosdi, a korlátlan szabadságérzet, a zenével fűszerezett nyaralás, és gyermeki lelkesedéssel várjuk a nyár eljövetelét. Az utazás előtt átnézzük a fellépők listáját, kifosztjuk az üzletek szárazélelem- és konzervkaja készletét, előkeressük a szekrény mélyéről a sátrunkat és egyeztetünk a haverokkal.

A többnapos rendezvény alatt aztán elengedjük magunkat és önfeledten szórakozunk, végre van időnk a barátainkra és a kedvenc előadiónkat is láthatjuk. Az egész „fesztiválosdi” egy akkora élménybomba, hogy bizony, amikor hazatérünk, szinte már zavar a csend. A nagy élményeket követő ürességérzet valószínűleg sokak számára ismert, ilyenkor nem tudunk magunkkal mit kezdeni, hiányzik a megszokott napirend, hiányoznak az élmények.

Tippek arra, mit lehet és mit érdemes tenned, miután hazatérsz kedvenc fesztiválodról.

A sátor

www.software4students.ie
Nagyon fontos, hogy a sátrat szárazon és lehetőleg tisztán tedd el jövőre, senki nem szeret a fesztivál elején egy piszkos sátrat felállítani. Kép: software4students.ie

Nagyon fontos, hogy a sátrat szárazon és lehetőleg tisztán tedd el jövőre, senki nem szeret a fesztivál elején egy piszkos sátrat felállítani. Ami azonban elengedhetetlen, az a sátor alapos kiszárítása, ugyanis a nedves sátor bizony bepenészedhet. Hazaérkezésed után szedd szét a sátrat, terítsd szét és fektesd ki a napra, ugyanekkor takarítsd is ki, és csak ezután tedd el. Bizonyosodj meg arról, hogy elegendő számú és jó állapotú sátorcövek maradt meg. Amennyiben több elveszett vagy megrongálódott, túraboltban tudsz vásárolni újakat.

 hirdetes_300x300  

A fényképek

popsugar.com
A szórakozás utáni pangáson remekül enyhíthet a fényképek nézegetése, az élmények újraélése. Kép: popsugar.com

A szórakozás utáni pangáson és rosszkedven remekül enyhíthet a fényképek nézegetése, az élmények újraélése. Emellett elég esélyes, hogy a fesztiválos rohanásban egy ismeretlen megkért, hogy lefényképezd, vagy az ismerősökről készítettél zseniális pillanatképeket, ők pedig szeretnék a fotókat megkapni. Ne késlekedj hát és ne várasd őket: küldd el a kért képeket, vedd fel a kapcsolatot a többiekkel, akikkel akár beszédbe is elegyedhetsz és biztos, hogy a beszélgetés nagy részét az elmúlt napok eseményeiről való diskurálás fogja kitölteni.

Bogozd ki

gapyear.com
Megvan az a srác vagy a lány, akinek azt ígérted, hogy otthonról majd megkeresed a Facebookon? Kép: gapyear.com

Egy fesztiválon rengeteg új arccal ismerkedsz meg, ahol barátságok, szerelmek szövődhetnek, de az éjszaka sodrása sokféleképpen magával vihet. Megvan az a srác vagy a lány, akinek azt ígérted, hogy otthonról majd megkeresed a Facebookon? A szimpatikus koncertező, akit a hangzavarból elhívtál egy sörre, de hajthatatlan volt, és helyette egy papírfecnin a kezedbe csúsztatta a telefonszámát? Érdemes kicsivel a fesztivál után elvarrni az elvarratlan szálakat, hogy senki se maradjon kétségek közt.

Buli után buli

getfesty.com
A közeledben élő fesztiválozókkal akár egy kis utóhangot is szervezhettek. Kép: getfesty.com

A közeledben élő fesztiválozókkal akár egy kis utóhangot is szervezhettek. Nem feltétlen kell ereszdelahajam dorbézolásokban gondolkodni, úgyis mindenki meglehetősen kimerült. Ettől függetlenül is érvényes összeülni, és egy ital mellett megosztani és együtt feldolgozni az élményeket. Ha pedig úgy érzitek, hogy benne van még a lábatokban a bugi, szedjétek össze a barátokat, és akár az újdonsült ismerősöket is, és rendezzetek afterpartyt!

Rendes táplálkozás

xenlife.com.au
Esélyes, hogy több napig hamburger-sör kombón éltél, a napi 5 étkezésnek pedig a gondolata sem fordult meg a fejedben. Érdemes most a szervezetnek megadni azt, amire szomjazik – fontos a hidratáltság, a vitaminbevitel. Kép: xenlife.com.au

Esélyes, hogy több napig hamburger-sör kombón éltél, a napi 5 étkezésnek pedig a gondolata sem fordult meg a fejedben. Érdemes most a szervezetnek megadni azt, amire szomjazik – fontos a hidratáltság, a vitaminbevitel. Állj rá újra a reggelizésre, a gyümölcsök, zöldségek fogyasztására, mert ha úgy is érzed, hogy a fesztiválon a nagyfröccsöktől is kellőképpen pörögtél, a szervezeted azért megszenvedte ezt. Kitűnő tipp ilyenkor a gyümölcs és zöldséglevek fogyasztása, de nyáron könnyű friss terményekhez hozzájutni.

Újratervezés

Tapasztaltabb fesztiválozók az indulás előtti napokban elkezdenek listát vezetni arról, hogy mit szeretnének majd becsomagolni, és magukkal vinni, és így általában nem marad ki semmi a hátizsákból. Azonban nem mindig kellemes élmény tökéletesen felkészültnek lenni – senki nem szeret 15 kilós táskákat cipelni a 34° fokos hőségben. Ennek fényében most tedd az előbb említett dolog ellentétjét: ha megvan az idei pakolólistád, vedd elő újra, és kezdd el kihúzni róla azokat az elemeket, tárgyakat, ruhákat, amikre nem volt szükséged, és amiket nem használtál. Ha már nincs sehol a lista, vagy soha nem is volt, próbáld meg fejben átgondolni, hogy mik azok a tárgyak, amiket feleslegesen vittél le, és mi az, ami hiányzott. Ha lehet, ezt jegyezd fel magadnak valahova, hogy jövőre már könnyű dolgod legyen a pakolásnál.

A Youtube a barátunk

salon.com
A koncertek után általában pár nappal már elkezdik a lelkes amatőr operatőrök feltölteni a helyszínen készített videóikat. Kép: salon.com

A koncertek után általában pár nappal már elkezdik a lelkes amatőr operatőrök feltölteni a helyszínen készített videóikat. Hazaérkezésed után, ha rögtön nem is (zavarhatja a valós élményt a videón látott), de később érdemes megnézni a videókat, újraélni a koncerteket, amelyek eszedbe juttatják majd a legjobb pillanatokat…

A fenti tippek követésével remélhetőleg nemcsak a fesztivál utáni ürességérzet válik elviselhetőbbé, hanem nyugodt lelkiismerettel pihenhetünk is, hogy megtettünk minden fontos intézkedést az idei élmény teljessététele érdekében, és már jövőre is valamelyest be vagyunk biztosítva. Irány a pihenés, regenerálódás és a nyugalom, hogy aztán élményekkel feltöltődve állhass újra munkába/suliba! És ha lehet, azért a nagyi meglátogatására is szakíts időt!

Katona Vica

Nyitókép: vg.hu

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!