Mint arról Hájos Zoltán Nagyszombat megyei képviselő, Dunaszerdahely polgármestere a 2018. november 17-i megyei ülésen elhangzottak értelmében beszámolt, fontos beruházások érkeznek a Dunaszerdahelyi járás központjába. Ezek egyike egy regionális, állandó kőszínház létrehozása.

 

Nagyszombat megye nemrég már az ezzel kapcsolatos pályázati felhívást is meghirdette. Eszerint a Dunaszerdahely városában megépülendő regionális és nemzetiségi jellegű színház megalapításával kapcsolatos koncepciót 2019. április 20-ig (szombatig) lehet benyújtani Nagyszombat Megye Hivatalába, mégpedig a következő címre:

 

Úrad Trnavského samosprávneho kraja

Odbor kultúry a športu

 hirdetes_810x300  

Starohájska 10

917 01 Trnava

 

A járás magyar lakossága számára legközelebb Komáromban és Győrben van magyar nyelvű színházi kínálat. A meghirdetett színházalapítás célja már csak emiatt is többek között a magyar nemzeti közösség kultúrájának gazdagítása a megye területén.

 

A pályázási lehetőség úgy jogi-, mind fizikai személyek számára adott a meghirdetett feltételek teljesítése mellett. Ezekről bővebben itt írtunk:

 

Magyar színházalapítás Dunaszerdahelyen: A megye várja a kidolgozott koncepciókat

 

A győztes pályázati anyag értelmi szerzője 1000 euró jutalomban részesül. A szlovák nyelvű felhívás szövege ITT olvasható.

 

Körkép.sk/LE

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!