Nyitókép forrása: newsweek.com

 

Ide is eljutottunk, Franciaországban betiltották az „anya” és „apa” kifejezéseket az iskolákban, helyette pedig a hivatalos nyilvántartásban is a „szülő 1” és „szülő 2” kifejezéseket kell használni. A törvényt a politikai korrektség jegyében az egynemű szülők érdekében fogadta el a kormányzó többség, vagyis Emmanuel Macron államfő képviselői – akik zömében egykori szocialista képviselők.

 

A törvényjavaslatot Valérie Petit, Macron La République En Marche! (Köztársaság lendületben!) nevű pártjának képviselője terjesztette be azzal a céllal, hogy megszüntesse a homoszexuális párokkal szembeni diszkriminációt.

 

A törvényt február 13-án fogadták el, és ettől a naptól kezdve a francia iskolákban az oktatási nyilvántartásban, a kirándulásokon való részvételhez szükséges szülői igazolásokon, az étkezdék értesítésein mindenhol a szülő 1 és szülő 2 kifejezéseket kell használni. A macronista képviselők szerint a törvény elfogadása a „társadalmi egyenlőség mércéje”.

 hirdetes_810x300  

 

Ugyanakkor a francia konzervatívok szerint a törvény nem elidegeníti a szülőiség lényegét, de „csúnya” megnevezésekre kényszerít. A Köztársaságiak (LR) képviselői szerint „a politikai korrektség legyőzte a valóságot”.

 

Az Origo magyar hírportál a Le Parisienre hivatkozva azt írja, hogy Franciaországban a hivatalos párkapcsolatban élők 96 százaléka heteroszexuális, négy százalék homoszexuális, és ez utóbbiaknak is csak töredéke nevel gyermeket.

 

Petit képviselőnő szerint „vannak olyan francia családok , amelyeket beskatulyáznak egy elavul családmodellbe”.

 

Xavier Breton konzvervatív képviselő szerint  azonban nem lehet elavult egy olyan családmodell, amely a hivatalosan vagy nem hivatalosan partneri kapcsolatban élők 95 százalékánál érvényesül.

 

Marine Le Pen, a francia szélsőjobbos Nemzeti Tömörülés nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy lehullt az álarc Macron táboráról. Le Pen pártja EP-listájának vezetője, Jordan Bardella szerint a törvény nem áll messze a gyermekek szándékos átkondicionálásáról, amitől már csak lépés a totalizmus.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.