Nyitókép: posta.com.tr

 

A Nyugat nem szakíthat Oroszországgal, meg kell őrizni a párbeszéd lehetőségét, és a földgázellátásban is támaszkodni kell az oroszországi forrásokra – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

 

Kiemelte: Oroszország minden nehézség ellenére a Nyugat partnere, az elzárkózás következménye pedig csak az lenne, hogy függő helyzetbe kerül Kínával.

 

„Európának nem fűződhet geostratégiai érdeke ahhoz, hogy megszakítsa a kapcsolatokat Oroszországgal” – jelentette ki a német kancellár.

 hirdetes_810x300  

 

Oroszország „politikai alapú, tudatos” kiszorítása az európai földgázpiacról ugyancsak helytelen lenne. Orosz gázt a hidegháború idején is vásároltak nyugat-európai országok, például az egykori Nyugat-Németország, és „nem lehet annyira rossz a helyzet”, hogy szakítani kellene ezzel a gyakorlattal – mondta Angela Merkel.

 

Az Északi Áramlat-2 vezetékkel szembeni bírálatokkal kapcsolatban hangsúlyozta: „egy orosz gázmolekula orosz gázmolekula marad akkor is, ha Ukrajnán keresztül érkezik, és akkor is, ha a Balti-tenger alatt”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!