Évente egyszer beszámolunk olvasóinknak arról, kik, honnan, mennyien és mit olvastak a legtöbben a Körképen.

Hat éve, 2007. augusztusában döntöttünk úgy, hogy gondolkodó portálként közös médiafelületet hozunk létre a számunkra fontos témák igényes megjelenítésére. Hogy döntésünk helyes volt, olvasóink visszajelzései és folyamatosan növekvő mutatóink bizonyítják. 2013-ban sem volt ez másként.

200 ezer – 100 ezer – 300 ezer

Az olvasottsági mutatókat a google analytics rendszerében figyeljük. A legkifejezőbb mutató egy webfelület esetében talán az egyedi látogatók száma, azaz hogy hány különböző IP címről/hány különböző személy olvassa. Tavaly 103 301 különböző személy látogatta meg a Körképet, ami 41,57 %-al több, mint az előző évben. A látogatások száma 186 243 (+24,88 %), az oldalmegtekintéseké 309 332 (+10,65 %.) Ezek a mutatók már hirdetési szempontból is érdekesek lehetnek. 2014 első hónapja pedig az eddigi legerősebb: 27 040 egyedi látogató, 38 746 látogatás, 56 011 oldalmegtekintés.

Támogasd hirdetéseddel a Körképet! Médiaajánlatunk.

2013-ban összesen 348 bejegyzésünk volt, 93-al több mint tavaly (36 százalékkal több). Átlagosan tehát naponta frissültünk. Ezen kívül 13 szlovák cikkünk is megjelent, havonta legalább egy.

Tavaly, csakúgy mint minden évben, több újdonsággal is szolgáltunk olvasóinknak. Új rovatokat vezettünk be, illetve megtartottuk a legsikeresebbeket. Ilyen a „hónap komentára„, a „felvidéki sikersztorik„, a „hajszálrepedések„, vagy saját mémjeink.

 hirdetes_400x285  

A felvidéki sikersztorikkal fontosnak tarjuk, hogy olyan embereket mutassunk be, akik példaképek lehetnek a felvidéki magyarság számára, ezzel is rámutatva, hogy a magyar iskola nem jelent semmilyen hátrányt a szlovákhoz képest – mi így harcolunk az asszimiláció ellen.

Kövess minket a Facebookon is, plusz tartalommal!

A megyei választásokra külön készültünk, ami komoly megmérettetés volt számunkra. Interjút kértünk és kaptunk az összes megszólított jelölttől (Frešo, Galbavý, Berényi, Nagy), ugyanúgy az államfőjelöltek sem mondtan nekünk nemet. Az év végi értékelés-sorozatunkba pedig maga Robert Fico is beszállt. A megyei választások napján és az eredményvárás alatt sikerült piacvezetővé válnunk a szlovákiai magyar online médiumok között. Az olvasók a Körképen kapták meg a leggyorsabb, legtöbb, legérdekesebb és legszínesebb információkat, azonnal reagálva és értékelve is az eredményeket. Több magyarországi médium is ránk hivatkozva közölte híranyagait, vette át elemzéseinket.

Proch_Osusk
Radoslav Procházkával és Peter Osuskýval Krasznahorkaváralján

Az online felületről tavaly nyáron kiléptünk az offline világba is – a Gombaszögi Nyári Tábor és a Martosi Szabadegyetem partnereként közéleti beszélgetéseket szerveztünk. Ezt idén nyáron is szeretnénk folytatni a nagy sikerre való tekintettel.

Látogatóink 55 százaléka Szlovákiából érkezett, 30 százaléka Magyarországról, 2,5-2,5 százaléka Romániából és az Egyesült Államokból, 2 százaléka Csehországból, de összesen a világ 125 különböző országából kaptunk találatot 2013-ban, köztük igazán exotikus helyekről is.

DSC_0432
borkóstolás a Primavin bemutatóján Martoson.

A legolvasottabb írásaink 2013-ben:

1. 7 nő 7 híressé vált találmánya – 9552 olvasás

2. Ez itt a mi hazánk (Hogyan népesült be a történelem)

3. Petőfi elveszett levelei

4. Nezamestnaným štát nemusí zakazovať prácu na dohodu. Už ich o ňu v lete obral

5. Szlovákia választ – Megyei választások 2013. Percről percre a Körképen

6. Szilveszteri és újévi szokások, babonák, hiedelmek

7. Megyei választások 2013 – így végeztek a magyarok

8. (Nem) Mindegy hogy írjuk a nevünket!? – névvita a Facebookon

9. Hedvig és Anna, bocsánat!

10. Pártalapító civilek? A Kerekasztal-Diákhálózat-Orosz Örs-Boldoghy Olivér-tengely

11. Veres István az Új Szó és az újságírás szégyene

12. Bugár Béla durván betámadt

13. Ki győz a magyarlakta megyékben? (percről-percre)

14. “Szlovák iskolából nem jutottam volna el idáig” – Felvidéki magyar sikersztorik II.

15. Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, levédeti

16. A világ “legszegényebb” elnöke

17. Valami Amerika – Irány a Szilícium-völgy (Felvidéki magyar sikersztorik I.)

18. Miért (nem) vagyunk fontosak Orbán Viktornak?

19. Csehszlovák Kém: talált, süllyedt

20. A palóc konyha bölcsessége

21. Megyei választások 2013 – eredmények

22. Kövér: A szlovákiai magyarok a kárpát-medencei magyarság leggyengébb láncszeme

23. Vízió 2016 – Íme Bugárék “szlovmagy” stratégiája

24. Bugár Béla öt öngólja egy hét alatt

25. Radoslav Procházka: idem do riskantného súboja s otvoreným koncom

26. Régi-új kolbászok

27. Luca-napi babonák, népszokások és hiedelmek

28. Valami elkezdődött! – a Körkép Martoson és Gombaszögön

29. A déli nyomorúság oka

30. Mi kell Bugár lemondásához?

31. Gombaszögi tábor, az MKP-tól lopjuk az ihletet? (1178 olvasás), stb.

A közelmúltban újabb szociális hálón jelentünk meg – ez az Instagram, ami a Körkép Facebook oldalához hasonlóan plusz tartalommal jelentkezik. A Körkép Facebook oldalán a követőink száma elérte a 3600-at, ami egy év alatt 2100-al nőtt. Facebook oldalunkon nemcsak saját cikkeket, de az érdekesebb magyar es szlovák eseményeket is megjelenítjük.

Mennyit kap a Körkép?

Néhány szó a piszkos anyagiakról: A Körkép működése önerőből és pályázati pénzekből történik. Közpénzekért a szlovák kormányhivatalnál és a Bethlen Gábor alapnál pályáztunk. Előbbitől 2 000 eurót, utóbbitól 500 ezer forint (mintegy 1600 euró) támogatást kaptunk egész éves működésre.

Ha tetszik amit csinálunk, támogass minket! Minden segítséget köszönettel fogadunk. Megteheted az alábbi linken, vagy bármilyen, akár kis összegű utalással a 4005616224/7500-as számlaszámra, ami a Körképet is működtető Vox Juventae társulásé.

Szerzőink száma évről évre növekszik, jelenleg mintegy 13 állandó szerzőt tudhatunk sorainkban, többen pedig vendégszerzőként küldik el írásaikat. 2014-re további új rovatokat és profilbővítést tervezünk. Idén is szívesen fogadunk mindenkit, aki eredeti ötlettel, javaslattal, elképzelésekkel rendelkezik, és szeretne a Körképen publikálni.

Hogy együtt folytassuk megkezdett utunkat, azaz a magyar-magyar és a magyar-szlovák konzultációt közös dolgainkról.

Köszönjük minden kedves olvasónknak a hat éve töretlenül növekvő bizalmat!

A Körkép csapata

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!