A Google idén is évet értékelt. A felmérésből kiderül, hogy mire kerestünk rá 2014-ben a legtöbbet kategóriák szerint. Ime a legkeresettebb kifejezések Szlovákiában, Magyarországon és az egész világon.

Szlovákia

A szlovák felhasználóknál összesítésben az abszolút befutó a Tour de France volt, valószínűleg a szlovák Peter Sagannak köszönhetően. Második ugyanebben a kategóriában Iveta Bartošová, aki öngyilkosságával robbantott. Őt követi a 2014-es Sochi téli olimpia. De sokakat érdekelt a Halloween, illetve a pánikhangulatot kiváltó Ebola-járvány is.

sk1

A legkeresettebb médium a Topky.sk volt, megelőzve a Sme napilap portálját. A „Mit jelent” kategóriát a szcientológia nyerte, ami minden bizonnyal az új államfő, Andrej Kiska miatt váltott ki ekkora érdeklődést. A legkeresetebb kifejezések csoportjában a Facebook, Youtube és a Pokec lett dobogós, az elsőszámú email csatorna, a gmail csupán az ötödik. A legkeresetebb személyiségek a már említett Bartošová után a szlovák teniszcsillag, Dominika Cibulková, Robin Williams és az Eurovíziós Dalfesztivál szakállas énekesnője, Conchita Wurst.

sk2

 hirdetes_810x300  

sk3

A Google videója 2014 legnépszerűbb kereséseiről:

Magyarország

A magyarok körében a legnagyobb érdeklődést a Való Világ 6, a 2014-es foci VB és 2014-es  választások váltották ki.

A legkeresetebb külföldi személyek között a 3 dobogós a tragikus síbalesete után kómába eső Michael Schumacher, a már említett Eurovízió-nyertes német énekes(nő) és a tragikusan elhunyt Robin Williams színész lettek. Negyedik hely a szexképei kiszivárogtatásával Jennifer Lawrence-nek jutott. A magyar „celebek” sorában az expornós Aleska Diamond győzedelmeskedett, megelőzve az idén elhunyt Bajor Imre színművészt és a Ferencváros volt vezérigazgatóját, a „herekivasaló” Berki Krisztiánt.

hu1

A „Hogyan…?” kezdetű keresés kategóriáját a hogyan vakoljunk, randizzunk és együnk pálcikával kifejezések nyerték. A receptek kategória is tartogat egy-két érdekességet. Eszerint leginkább cobblert akartunk fogyasztani, és csak ezután haraptunk rá a csirkemellre és a rizskochra.

hu2

Mi sem tükrözi hitelesebben a magyar társadalom „igényességét”, mint hogy a legkeresetebb tv-műsor a Való Világ 6 lett. Ezüstérmes az idei Eurovíziós Dalverseny, bronzérmes pedig a fiatalok életét bemutató reality-műsor, az Éjjel-Nappal Budapest.

hu3

Világ

Vilégszinten a Google keresési listáját Robin Williams halála vezette, második legfelkapottabb kifejezés az idei foci VB volt, azon belül is a brazil-német összecsapás, valamint a Real Madrid idei sztárigazolása, James Rodriguez. De az ebola vírus és a Ice Bucket Challenges videók is ugyanúgy komoly érdeklődést váltottak ki. A technológia körében az iPhone 6 és a Samsung Galaxy S5 végeztek az élen. Kim Kardashian, Michael Schumacher, a Sochi téli olimpia és az ISIS dzsihádista csoport is érdekelte a netezőket az egész világon. (A teljes lista itt megnézhető.)

Tóth Lívia

Forrás: itt

Nyitókép: news.com.au

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!