Szerdán, január 30-án nyilvános meghallgatást tartott a Kisebbségi Kulturális Bizottság, hogy értékelje az idei évre támogatási igényt benyújtott pályázókat.

 

A Körkép.sk kiadója, a Vox Juventae nevében Király Zsolt főszerkesztő vázolta projektünket, és állt az elbíráló bizottság rendelkezésére.

 

A pályázók 5-5 perc időt kaptak arra, hogy bemutassák pályázati anyagukat, ezt követően 10 perc állt rendelkezésre a kérdések megválaszolására. A Körkép.sk fenntartására és bővítésére készített prezentációnk itt látható:

 

 hirdetes_810x300  

 

Az elbíráló bizottság tagjai részéről többen konkrét kérdéseket tettek fel portálunk működésével kapcsolatban. Sidó Árpád, a Paraméter hírportál munkatársa, mely portál szintén pályázik és az elmúlt években komoly támogatásokat kapott, egy millió feletti olvasótáborunk országos lebontására volt kíváncsi.

 

Király Zsolt válaszában elmondta, hogy a Körképet 2018-ban 255 ezer egyedi olvasó látogatta meg Szlovákiából. Ezen felül olvasótáborunk 90 százaléka a Kárpát-medencéből származik, és tudni kell, hogy a Magyarországon élő, dolgozó vagy tanuló, Szlovákiából származó olvasóink száma is jelentős.

 

Lovász Attila, a közmédia magyar nyelvű műsorainak főigazgatója szerkesztőségünk létszámára és saját gyártású cikkeink számára, azok arányára volt kíváncsi. Érdeklődésére elmondtuk, hogy a Körkép.sk-t jelenleg 14 személy írja és szerkeszti rendszeresen. Saját gyártású cikkeink aránya jelenleg 35 százalék körüli és emelkedik. Ezen kívül mintegy tucatnyi külső szerzőnk is van. Jelenlegi anyagi helyzetünk 4-5 személy teljes állású foglalkoztatását teszi lehetővé, amit bővíteni szeretnénk

 

Beke Zsolt, a dunszt.sk portál részéről, mely médium szintén a pályázók között lehet, arra volt kíváncsi, hogy hogyan küzd a Körkép az álhírekkel szemben. Válaszunkban elmondtuk, hogy portálunk volt az egyedüli a magyar nyelvű felvidéki médium, mely csatlakozott az ellenzéki sajtóorgánumok közös felhívásához, mely Robert Fico Sorosozásának bojkottjáról szólt.

 

Király Zsolt a meghallgatáson elmondta azt is, hogy örömmel vette a nyilvános prezentáció lehetőségét, mely reményei szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy az elmúlt évek szokásaihoz ellentétben 2019-ben végre arányosabb, és kevésbé politikai hátszelű döntések szülessenek.

 

„A Körkép.sk mögött ugyanis nem áll sem az MKP, sem a Most-Híd, sem bármelyik oligarcha. Mögöttünk az olvasók állnak, akik bizalma kötelez bennünket”

 

– zárta prezentációját a főszerkesztő.

 

A meghallgatáson egy videóprezentációt is levetítettünk a Körkép.sk eddigi eredményeiről:

 

 

Az elbíráló bizottság az elkövetkező néhány napban hozza meg döntését, melyről a kultminor.sk honlapon szerezhetünk tudomást.

 

Mennyi az annyi?

 

A Körkép.sk éves költségvetése a jelenlegi tervek alapján 120 ezer euró. Portálunk a Kisebbségi Kulturális Alapnál tavaly nem pályázott, 2017-ben a Kormányhivatalhoz benyújtott pályázatunkra az igényelt összeg töredékét, alig 4 ezer eurót ítélte meg számunkra a bizottság.

 

Egyúttal köszönjük hirdetőinknek, tánogatóinknak és előfizetőinknek, akik a Körkép.sk eddigi működése alatt kisebb-nagyobb összeggel, egyszeri vagy rendszeres módon támogatták, támogatják törekvésünket.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!