Frissítve: 14.07

 

Nincs rosszabb annál, mint amikor a magyarországi médiaháborúba tudta nélkül a felvidéki magyar sajtót is belekeverik.

 

A Magyar Nemzetből kivált újságírók által alapított Magyar Hangnak ezt az elmúlt egy hónapban több, a Körkép.sk-ra hivatkozó cikkével sikerült. Ebből most csak az egyikre mutatunk rá. A pontot az i-re B. Molnár László, „Rimaszombat ellenáll Orbán Viktor terveinek” című ma megjelent írása tette fel, mely súlyos sajtóetikai kérdéseket vet fel.

 

B. Molnár ugyanis a Körkép.sk jóhiszeműségével, újságírói kollegialitásával visszaélve politikai célokra és Orbán Viktor miniszterelnök lejáratására használta fel a tőlünk kapott információkat. Miközben a témában az általunk vallott kontextus épp az ellenkezője annak, mint amit a Magyar Hang újságírója a cikkében sugall.

 hirdetes_810x300  

 

Az ominózus írás. Forrás: Magyar Hang

 

B. Molnár László e hét szerdán este kereste fel telefonon a Körképet azzal, hogy egy témán dolgozik, melyet a Körképen mi is rendszeresen követünk. Ez a Rimaszombati Futballakadémia kérdése. B. Molnár arra kért minket, hogy mivel közeledik a lapzárta, segítsünk neki információt szerezni, hogy cikkét leadhassa. A témán dolgozó Körképes kolléga készséggel állt a rendelkezésére, B. Molnár meg is köszönte a segítségünket.

 

A cikk a mai napon az autorizációnk nélkül (igaz, jóhiszeműségünben nem is kértük azt, de mostantól minden Magyar Hangban megjelenő cikk kapcsán ragaszkodunk hozzá) meg is jelent. Abban megrökönyödve olvastuk, hogy minden jel szerint a helyszínre ki sem látogató B. Molnár az egésznek milyen keretet adott.

 

A Körkép.sk-t is idéző riportja színtiszta kormánykritika, miközben mi magunk a rimaszombati lokálpatriotizmust tiszteletben tartva, a helyi fiatalok és sportkedvelők, a nagy múltra visszatekintő rimaszombati foci érdekeit  támogatva írásainkban a helyi Futballakadémia létrehozását szorgalmaztuk.

 

„Több is veszett Mohácsnál” – megint a futball akadémiáról

 

B. Molnár minden jel szerint anélkül írta meg cikkét, hogy Rimaszombatba egyáltalán ellátogatott volna. Ez azonban nem akadályozta meg őt abban, hogy politikai célzatú cikkét megírja. Felveszi a pénzt az írásért, miközben tudja, mert hosszú telefonbeszélgetésben mi magunk hívtuk fel határozottan a figyelmét arra, hogy visszaélt és kiforgatta a Körkép.sk által kapott információkat kormányellenes céljaira.

 

B. Molnár László. Kép: magyarhang.org

 

A Magyar Hang egy frissen indult hetilap és hírportál, jelenleg épp a függetlenségét hangoztatja, és olvasói támogatására szólít fel, hogy működhessen. Innen a Felvidékről azt üzenjük, jó, ha előfizetőik azt is figyelembe veszik, hogy a lap munkatársa akár a felvidéki magyarság rovására is, önös érdekből milyen módszereket alkalmaz.

 

(A Körkép.sk korábbi cikkei a Rimaszombati Futballakadémia témában itt.)

 

Király Zsolt

A Körkép.sk főszerkesztője

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.