Az öreg Vásárcsarnok Pozsonyban a héten Sörszalonná változott. Szerda óta Szlovákia kézműves sörfőzői árasztották el, kiegészülve a külföldi különlegességek forgalmazóival, s a szomjas vendégek több mint 200 féle sör közül választhatnak kóstolásra. Az eseményen mi is résztvettünk, kedvcsinálónak tekintsétek meg képriportunkat!

Aki pedig igyekszik, ma este 11-ig még győzhet pár pohárnyit legurítani a folyékony kenyérből.

DSC_8516
Összesen 64 sör és 2 ciderfőzde képviseltette magát a Sörszalonon.

A fesztivál speciális fizetőeszköze a zseton, melynek értéke 50 cent. A legtöbb sör decijét 2-3 zsetonért mérik, persze akadnak jóval drágább fajták is.

DSC_8518

DSC_8519
Az alkoholmentes fajták fő kóstolói.
DSC_8521
A cider sem maradt ki a listáról.
DSC_8522
Az esemény remek alkalom arra is, hogy elmélyítsük a sörivás nemcsak gyakorlati, de elméleti részét is. A készítők és forgalmazók bárkivel szívesen elbeszélgettek a termékeikről, segítettek kiválasztani, mit érdemes megkóstolni.

DSC_8524

DSC_8526

 hirdetes_810x300  

DSC_8527

 

DSC_8529
Gyorsan tegyük fel a poharainkat Facebookra!

DSC_8530

DSC_8537

A fesztiválra jónéhány főzde külön erre az alkalomra készített különlegességekkel készült. Sőt, a szervezők, akik maguk is úgymond „vándor sörfőzők”, megfőzték a WYWAR főzdével együttműködve a fesztivál sörét, és a Happy Friday 13th nevet adták neki.

DSC_8540

És mi is az a „vándorsörfőzde”? Mikor a sör készítői nem rendelkeznek saját gyárral, helyette más gyárak szabad kapacitásait használják ki. A sörfőzde nem szól bele a receptbe, csak a technológiai hátteret biztosítják a vándoroknak. Szlovákiában ilyen például az erdőháti Hellstork, külföldön az egyik legismertebb a dán Mikkeller .

DSC_8542
A pohártisztítás egészen mulatságos tudott lenni 4-5 pohár erősebb sör után. Ha csak decinként kortyolgatta az ember, még akkor is egy-egy erősebb fajta nagyon meg tudta tréfálni a kisebb alkoholtartalomhoz szokott sörivót.

 

DSC_8567
Tényleg ennyire finom!

 

DSC_8586

DSC_8604
A drinkshop.sk által kínált fajták
Untitled_Panorama1
A Vásárcsarnok roppant hangulatos díszletet biztosított az eseményhez.

Aki ma már nem győzi, ne búsuljon, mert a szervezők úgy döntöttek, minden évben kétszer is elhozzák Pozsonyba a Sörszalont – egy tavaszi és egy őszi fesztivál keretében. Szeptember 16. és 18. között folytathatjuk tovább a kóstolást.

Lengyel Diana, Špalovsky Tamás

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Ajánlott cikkek:

Kaltenecker sörkóstoló a Körkép-sátorban

Kaltenecker sörkóstoló a Körkép-sátorban (teljes)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!