Nyitókép: kbmydlovekytice.sk

 

A Valentin-nap már nemcsak Amerikában, de a mi vidékünkön is meghonosodott. A felmérések szerint a szlovákiai nők és férfiak 66%-a készül a Valentin-nap megünneplésére.

 

Mindezek ellenére a Valentin-nap még mindig nem tartozik azok közé az ünnepek közé, amelyre huzamosabb ideig készülnénk, hiszen az ajándékvásárlást általában az utolsó napra hagyjuk. A szlovákiaiak 50%-a februárnál előbb nem gondol a Valentin-napi ajándékra, míg a megkérdezettek többsége két héttel Valentin-nap előtt vásárolja meg az ajándékot a kedvesének.

 

 hirdetes_300x300  

A válaszadók 16%-a az utolsó pillanatban, azaz február 13-án vagy 14-én veszi meg a szerelmének szánt kedvességet.

 

A férfiak jobban vágynak az ajándékra, mint a nők

 

A Picodi társaság által 38 országban, 6400 mintán megvalósított ankétból kiderül, hogy a nők számára a közösen eltöltött idő a legfontosabb – ezt a nők 57%-a preferálja. A tárgyi ajándék csupán a nők 11%-nak fontos, míg a 32%-uk mindkettőre esküszik.

 

A felmérés érdekessége, hogy a férfiak jobban elvárják az ajándékot, mint a nők. A megkérdezett férfiak 28%-a azt nyilatkozta, hogy legalább apróságot szeretne kapni a barátnőjétől.

 

A férfiak 56%-a sokkal többre értékeli a közösen eltöltött időt, míg a 16%-uk legjobban azt szereti, ha az ajándékozás és a közösen eltöltött idő is megvalósul.

 

A szerelmesek napja a nők számára leginkább a virággal és a csokoládéval hozható összefüggésbe. A felmérés szerint a nőknek több mint a fele édességre vágyik Valentin-napon, míg a 47%-uk inkább a virágot részesíti előnyben.

 

A virágon és a csokoládén kívül az ékszerek, az ajándékutalványok és a plüssjátékok tartoznak a népszerű ajándékok közé. A nők a legrosszabb ajándékok közé a pénzt és a háztartási cikkeket sorolták.

 

A férfiak a nőkhöz képest kicsit másképpen képzelik el a Bálint-napi figyelmességet. A legtöbbjük (41%) az elektronikai termékeket részesíti előnyben, utána következnek a parfümök (32%), a ruhák (31%), az édességek és végül a pénz (28%). A férfiak a legrosszabb ajándékok közé a képeslapokat, az alsóneműt és a plüssjátékokat sorolták.

 

Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.