A komáromi járás a 2016-os parlamenti választások szempontjából stratégiai fontosságú a Magyar Közösség Pártja számára. Stratégiához viszont stratégák kellenek, és nem mindegy, milyenek. Félő, hogy a Komáromban zajló folyamatok olyan külső érdekeket képviselnek, melyek nem az MKP-t erősítik, hanem annak tudatos (?) gyengítését szolgálják.

Sokakat meglepett, amikor az önkormányzati választások előtt a magyar párt helyi szervezete nem a városban népszerű, és a megyei választásokon legtöbb szavazatot kapott Stubendek Lászlót, hanem a szinte ismeretlen Czíria Attilát javasolta polgármesternek. A mögéje felsorakozott, Bastrnák Tibor (Most-Híd) vezényelte „összefogáson” a város lakosai gyorsan átláttak. A szinte előre kódolt eredmény be is következett. Az elégedetlenségi hullám úgy Czíriát, mint az MKP képviselőjelöltjeinek nagy részét elsöpörte.

Nem tanultak a hibákból

Az ember azt gondolná, hogy a hibából tanulnak, a következtetéseket levonják, és kezdődhet a megújulás. Ennek ellenkezője történt. Czíria ugyan lemondott, de a tisztújítás után azonnal vissza is tért az MKP helyi elnökségébe, melynek vezetését politikai szempontból eredménytelen, tehát alkalmatlan, és többszörösen hibázó személyekre bízták. A régi új vezetőségben van olyan is, akinek a nevével és életkorával megegyező személyt az Štb-listáján találunk, az elnök pedig az a Csintalan Zsuzsanna lett, aki továbbra is a vegyespárttal való együttműködést fújja. Nem tudni, hogy politikai vakságról, vagy provokációról van-e szó.

bastrnák_tibor
Kép: parameter.sk

Bugár Béla az önkormányzati választások után azonnal kizárta a további együttműködést az MKP-val,  arra majd a magyar párt esetleges parlamenti bejutása után térne vissza. A komáromi történések és az MKP helyi szervezetének ellehetetlenítése azt mutatja, egyesek azon dolgoznak, hogy ez a kérdés a 2016-os parlamenti választások után már ne legyen aktuális.

Király Zsolt

 hirdetes_810x300  

Nyitókép: DeltaKN

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!