Egyre inkább kilóg a lóláb. Bugár Béla kettős játékát már nemcsak a szlovákiai magyarok többsége, de a vezető szlovák elemzők is észrevették.

Peter Schutz (SME) után Dag Daniš (Hospodárske Noviny) is kimondta, hogy a király meztelen, és Bugár a Smerrel való közös kormányzásra játszik. Részlet Dag Daniš szerdai kommentárjából.

A probléma abban van, hogy Bugár nem vitte végig az üzenetét.Ugyanis: ha a Most-Híd számára gondot okoz Matovič és Sulík, ebből akarva akaratlanul is az következik, hogy csak a másik lehetőség marad számára. A Smerrel való közös kormányzás. Vagy visszaballagni az ellenzéki oldalra (ami bizonyára nem jelent kihívást sem Bugár, sem a pártja számára.)

Bugár Bélától a korrekt az lenne, ha az egyenletéhez megfejtést is kínálna. Azaz: nagyobb gond-e Matovič, mint Fico. És elképzelhető-e számára a Smerrel való közös kormányzás (ha már az SaS-el és az Egyszerű Emberekkel nem tudja elképzelni.) (…) Hogy tudjuk, ki kivel van, és ki ismeri el Ficot vezérnek.“

Mint ismert, Bugár Béla keddi Facebook-bejegyzésében gyakorlatilag kizárta az OĽaNO és az SaS-el való együttműködést (alább mutatjuk a szöveget.) Korábban az MKP-val tette meg ugyanezt.

BB
Bugárnak lassan már csak a Smer marad. Kép: Facebook

Hogy ezzel egyre nyilvánvalóbban a Smer kezére játszik, a héten Peter Schutz is észrevette:

  hirdetes_300x300   

A Most-Híd elnökének ízlése annál is furcsább, hogy míg a választások után világos elképzelése van arról, hogyan kellene megakadályozni a Smer harmadik kormányát, a választások előtt ugyanezért az ujját sem mozdítja.” (Peter Schutz.)

Bugár a Facebookon egyébként igencsak vitaképtelen a kettős játékával kapcsolatos konkrét érvekre. Érdemes megnézni.

Király Zsolt

Nyitókép: konzervativnyvyber.sk

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!