Ami káros Magyarország esetében, az hasznos Szlovákiában.

 

Pozsonyban kedden mintegy 10 ezren vonultak utcára, hogy kifejezzék elégedetlenségüket az országban dúló közállapotok és a hatalmas korrupció miatt. Követeléseikben három személy lemondását és három konkrét ügy kivizsgálását fogalmazták meg.

 

És még Soros György sem kellett hozzá.

 

 hirdetes_810x300  

Rendkívül kiábrándító volt ugyanakkor szembesülni azzal a jobbára Magyarországról átszivárgó gyanúval, hogy a pozsonyi diákokat is biztosan Soros hálózata vitte az utcára.

 

Pedig…  [stw]

 

Pedig nem. A magyarországi utcai zavargások és a tegnapi pozsonyi tüntetés között a világon semmilyen összefüggés sincs. Az, hogy mindkettő azonos időben van, a véletlen műve. A pozsonyi nagy korrupcióellenes menet szervezését a középiskolások már hetekkel, hónapokkal ezelőtt bejelentették, adományokból 6700 eurót gyűjtöttek össze a kiadások fedezésére.

 

A mindentudó, felkent Sorosozók, a magyarországi és szlovákiai történéseket kapásból összemosók persze észre sem vették, hogy alaptalan gyanúsítgatásukkal épp a korrupt Fico – Danko – Bugár kormány malmára hajtják a vizet. Többnyire ugyanazok, akik egyébként a Körkép cikkei alatt is a legszorgalmasabb Fico – Danko – Bugár ellenes kommentelők.

 

A keddi tüntetés sikerült. Jó, hogy az eső és hideg ellenére is több ezren eljöttek, hogy határozott, pozitív hangulatú, világos üzenetekkel bíró, hiteles fellépőkkel tűzdelt rendezvényre került sor.

 

 

Valódi értelme akkor lesz, ha folytatódik és sikerül állandó nyomás alá helyezni a kormányt. A gyökér, melyet tövestől kell kihúzni (Anna Remiášová után szabadon), ugyanis nagyon ellenálló.

 

De jó úton haladnak. Ami Budapest esetében haszontalan, az Pozsonyban nagyonis szükséges. És megnyugtató volt látni, hogy Soros György nélkül is működik.

 

Király Zsolt

 

Képek: antiFico fb-oldala

 

További ajánlott írások:

 

Akár tízezren is lehettek a korrupcióellenes tüntetésen. Körkép.sk helyszíni videók

 

A mai tüntetés margójára

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!