A .týždeň című közéleti, társadalmi hetilap szerint a 2017-es év  legellenszenvesebb személyisége Szlovákiában Bugár Béla. Nem azért, mert rosszabb lenne, mint Robert Kaliňák (aki 2016-ban nyerte el ugyanezt a címet) vagy Robert Fico, akit 2015-ben díjaztak ezzel), hanem amiatt, hogy hallgatásával és aktív támogatásával továbbra is segíti őket az ország szétrablásában és az igazságügy szétbomlasztásában.

 

Ami ebben az országban történik, az lassan egy természeti katasztrófa méreteinek felel meg. Kaliňák és Fico olyanok, mint a tűzvész, akik fokozatosan mindent bekebeleznek, amit csak lehet. Bugár Béla viszont nem egy tűzvész, hanem egy felelőtlen tűzoltó, aki semmitmondó okokkal és kínos kifogásokkal a tűzvész oldalára áll.

 

Kifogása nem volt más, mint hogy „gátat kell szabni az extrémizmusnak“. Arról, hogy ez a gát mennyire működik, nemcsak a Kotlebára adott voksok magas százaléka tanúskodik, hanem a megyei választások eredménye is. A kormánykoalíció gátként arra sem volt képes, hogy megbízható jelöltet állítson Kotlebával szemben. Csupán a független Lunteren tudtak élősködni. De jól tették. Hiszen úgy, ahogyan Besztercebánya megyében a választók elutasították Kotlebát, úgy a többi megye többségében a Smert és favoritjait is háttérbe szorították.

 

 hirdetes_400x285  
Pozsony, 2017 augusztus 8-a: A Most-Híd elnöke Béla Bugár és Beatrice Szabóová kormányszóvívő a Koalíciós Tanács ülését követő sajtótájékoztatón. Kép: .týždeň.

 

Az okok azonban fontosabbak, mint a kifogások. Miért falaz Bugár az ország szétrablóinak még akkor is, amikor tetteik már mindenki számára nyilvánvalóak? És nemcsak Kaliňákról van szó, hanem arról az egymilliárd euróról, amit az oktatásügyi minisztériumon keresztül az uniós forrásokból tettek zsebre, a Bžán ügyvédnek szánt milliókról, valamint legújabban a védelmi minisztériumon keresztül gyanús módon megvásárolt páncélozott járművekről is, és folytathatnánk. Miért teszi mindezt lehetővé Bugár a hallgatásával?

 

De még ha csak hallgatna. Valójában beszél, és gyakran többletmunkát végez a Smer és az SNS javára. De még ha csak beszélne. Ő már cselekszik is. Ficónak, Dankónak és Kotlebának segített abban, hogy Jaroslav Rezníket válasszák meg az RTVS élére, a Közbeszerzési Hivatal (ÚVO) élére pedig az alkalmatlan most-hidas Juraj Méryt jelöltette.

 

De mindez még nem csinál annyira ellenszenves személyt Bugárból, mint amilyen Kaliňák, Fico vagy Danko. A releváns kritériumok többsége alapján ugyanis Bugár nem olyan, mint a többi. Egy kritérium alapján azonban rosszabb mindegyiküknél.

 

Nekik (Fico, Danko és Kaliňák – szerk. megj.) legalább van egyfajta tolvaj becsületük, ezért kölcsönösen tisztelik egymást. Bugárt azonban nem becsülik. Ő az egyetlen, aki egy másik világból származik, egy olyan világból, amelyet elhagyott és elárult. Az árulás pedig a bűnösök között is bűntettnek számít.

 

.týždeň.sk, Slovenské antiosobnosti roku 2017

Nyitókép: Pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!