Andrej Kiska nem indu a 2019-es államfőválasztáson – írja a Pravda szlovák napilap internetes kiadása magasrangú kormánytisztviselők információira hivatkozva.

 

Andrej Kiska államfő egyelőre nem reagált a hírre, ahogy az elnöki iroda sem. A napilap úgy tudja, a hivatalos bejelentés a következő hetekben megtörténik.

 

A Hospodárské Noviny gazdasági napilap a Pravda közlésének utánajárva hasonló információkat kapott. Egy „megbízható forrásra” hivatkozva azt írja, hogy az elnök március 20-án jelenti be, hogy nem indul a választásokon.

 

 hirdetes_810x300  

Az államfőválasztásra 2019-ben kerül sor. A négy évvel ezelőtti, 2014-es választáson Robert Ficot jelenlegi kormányfőt győzte le 60-40 arányban. Fico már hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy nem száll ringbe az elnöki palotáért. A jelek szerint Kiska sem.

 

Annak ellenére, hogy a Focus legutóbbi két felmérése szerint Andrej Kiska a legnépszerűbb szlovákiai politikus, ráadásul az egyes pártok szavazóinak körében is rendre dobogós helyen végzett (kivételt csak az SNS és az ĽSNS jelentett).

 

Focus-felmérés: Bugár Bélát kétszer annyian tartják megbízhatatlannak, mint ahányan hitelesnek

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!