Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Soha nem látott magasságban zárta az ősz idényt a komáromi KFC a szlovák másodosztályban. És bár a nyári menetelés és a lassan beinduló stadionépítés talán adna rá okot, mégsem szeretnének elszállni.

 

Az éllovastól alig 6 ponttal lemaradva, a tabella 4. helyén telelnek a lila-fehérek, ahol az utolsó hetekben személyicserék is történtek. Bár a Sepsi OSK elleni barátságos találkozón bemutatkozott a dunaszerdahelyiek sárga-kék mezében Mészáros András és Domonkos Kristóf is, úgy látszik, a telet mégis Komáromban töltik.

 

„A jelenlegi állás szerint szurkolóink és a klub legnagyobb örömére Andris és Kristóf is nálunk maradhat a szezon végéig”

 

 hirdetes_400x285  

nyilatkozta a Körkép.sk-nak Szüllő Béla, a KFC alelnöke, aki arról is beszámolt, hogy az Antálek-Zemko-Ondruš hármas is folytatja a kölcsönjátékot a lila-fehéreknél.

 

A hazaiak csapatkapitánya és gólvágója, Samir Nurković is tovább erősítheti a csapatot.

 

„Nem szeretnénk elkiabálni semmit, de Samir azt mondta, hogy szeretne első ligát játszani Komárommal, így ha semmi sem jön közbe, ő is velünk marad, hogy közösen harcoljunk a jó eredményekért. Hogy mennyire lehet reális cél már most feljutásról beszélni, azt nem firtatnám, jelenleg a csapat minden tagja a regenerálódásra és felkészülésre összpontosít.”

 

mondta Szüllő, akit arról is megkérdeztünk, hogy készülnek-e külföldi edzőtáborra.

 

„Felmerült, hogy a miénknél melegebb éghajlatú helyet keressünk az edzőtábornak, de szeretnénk továbbra is szerények maradni. Úgy gondoljuk, hogy elsősorban az a fontos, hogy a csapat együtt töltse el az edzőtábort, hogy sikerüljön minél jobban összekovácsolódniuk, ehhez pedig nem feltétlenül szükséges, hogy külföldre menjenek. Több lehetőséget is számba vettünk. Egyelőre úgy néz ki, hogy februárban kerül majd sor az edzőtáborra, és könnyen lehet, hogy itt maradunk a Csallóközben.”

 

A játékossors után áttértünk a szurkolókat leginkább érdeklő témára, az új stadionra.

 

„Kicsit feszített volt a tempó, hiszen a bajnokság közben kellett intéznünk a szükséges dokumentációt, de mára már minden az MLSZ kezében van, a következő lépést ők fogják megtenni. Mi a téli szünet alatt igyekszünk minél több stadiont bejárni, ötleteket gyűjteni, hogy mit hogy érdemes kivitelezni annak érdekében, hogy minél jobb és kifogástalan legyen a saját stadionunk. Rengeteg részlet van, amit meg kell fontolni, ha szeretnénk minden igényt maradéktalanul kielégíteni.”

 

Szüllő Béla korábban már  portálunknak elmondta, hogy többek között Ógyallával is tárgyaltak az átmeneti pályahasználat miatt. A település polgármester-asszonya bele is egyezett az együttműködésbe. A helyhatósági választások után azonban új személy került az önkormányzat élére.

 

„Závodský úr, az új polgármester már felvette velünk a kapcsolatot és a jelek szerint ő is nyitott az együttműködésre. Mindenképpen tárgyalásban kezdünk vele. Hogy lehet-e Ógyalla az átmeneti „otthonunk”, arról végső soron majd a szövetség dönt.”

 

mondja Szüllő.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.