Nagy népszerűségnek örvend Komáromban az Erzsébet-szigeten található műjégpálya, melyet a Comorra Servis városi cég üzemeltet.  A szabadtéri létesítmény általában december elejétől február végéig fogadja a látogatókat.

 

A mozgás öröm!

 

Apukával

 

Komáromban ez az egyetlen lehetőség a téli sportok kedvelőinek, mivel a környéken a síeléshez egyáltalán nem adottak a feltételek, és az enyhe telek miatt szánkózni is ritkán lehet.  A hosszantartó kemény fagyok többnyire elmaradnak, így a természetes vizeken csak elvétve képződik biztonságos jégréteg.  Nagyon kívánatos dolog tehát, hogy a korcsolyás feltételeit a műjégpálya biztosítja.

 

 hirdetes_810x300  
Benti öltöző

 

Ruhatár, illemhely

 

Kinti öltöző

 

Emeleti büfé a kinti öltöző mögött

 

A sportlétesítmény 1981-ben nyitotta meg először kapuit, azóta minden télen üzemel. Közel 40 éves működése ellenére kellemes környezetben, jó minőségű jéggel, megfelelő öltözőkkel, ruhatárral, tiszta, tágas toalettel szolgálja a korcsolyázókat.

 

Családi kirándulás

 

A jégpályát nemcsak a komáromiak, de a környék településeinek lakói is szívesen látogatják. A Duna túloldaláról szintén nagy az érdeklődés, Dél-Komáromból, Szőnyből, Ácsról, de távolabbi helységekből is sok a rendszeresen visszajáró vendég.

 

Ez az elfogadható áraknak is köszönhető, a belépődíj felnőtteknek 3 euró, gyermekeknek 15 éves korig 2 euró, kísérőknek mindössze 1 euró. Ha valakinek nincs saját felszerelése, korcsolyakölcsönzésre is lehetőség nyílik.

 

Csapatban jó

 

Elkel a segítség

 

A büfé forró teával, kávéval, üdítőkkel, friss péksüteménnyel várja a vendégeket.

 

A műjégpályát kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt látogatják.  A korcsolyázás családi programnak is kiváló, öröm látni, amint a fiatal apukák, anyukák apró csemetéikkel együtt siklanak a jégen.

 

Ezen bújócskázni is lehet!

 

Jó itt lenni.

 

A komáromi műjégpálya Nagymegyer felől érkezve a Merkury Marketnél jobbra letérve a szigeten át is megközelíthető. Egyébként pedig a belváros felől a Magyarországra átívelő Erzsébet-híd előtt térünk le jobbra. A szigeten a Platánfa-soron haladunk el, melynek többszáz éves lombkoronái alatt Jókai Mór is sétált.

 

Jólesik a meleg tea

 

Nyarat idéző játékok.

 

Mindenképp élményt jelent, ha szabadidőnkben elmozdulunk a számítógépek mellől, és kilátogatunk az Erzsébet-sziget-i műjégpályára.  Hiszen a mozgás öröm!

 

Picik és tinik

 

Profi szintű korcsolyázó, piruetekkel kápráztatja el a jelenlévőket

 

Platánfa-sor

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!