A Gömör-Kishonti Múzeum rendezvényt tart a bányászatról és vasolvasztásról, a Csillagházban családi délutánt tartanak, míg Bátkában, Serkén és Ajnácskőn farsangi bálban táncolhatnak a szórakozni vágyók.

 

Minden kedves olvasónknak kellemes pihenést és jó szórakozást kívánunk ezen a hétvégén is!

 

 1. A rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeum februárban minden csütörtökön kulturális rendezvénnyel indítja az évet, mégpedig A bányában dolgoznak címmel.

 

 hirdetes_810x300  

A Gömör-Kishonti Múzeum Rimaszombatban február 21-én (csütörtökön) kezdi azt a rendezvényt, amely a ”Bányászat és kohászat Gömör-Kishontban” nevű kiállítás kommentálásával lesz megtartva. A látogatók megismerkedhetnek Nyústya, Tiszolc bányászatának és kohászatának a történelmével. Belépődíj: 1 euró.

 

Február 28-án (csütörtökön) 16:30 órakor bemutatót tart a Gömör Mozi. Bemutatják a Gömör világűr című publikációt, amely Gömör ipari és műszaki örökségéről szól, követve a három vasutat Pelsőcről Murány, Slavosovce és Dobsiná felé.

 

 

2. Február 16-án (szombaton) 14:00 órai kezdettel Rimaszombatban a Csillagházban a Szövetség a Közös Célokért társulás a Házasság hete alkalmából családi délutánt tart.

 

A Szövetség a Közös Célokért társulás szeretettel hív és vár minden érdeklődő családot a Házasság hete alkalmából a február 16-i családi délutánjára, amely a rimaszombati Csillagházban lesz megtartva 14:00 órai kezdettel.

 

Az eseményen az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a Gyólyahír-, a Köldökzsinór-, a Cseperedő-Ringató és az Óvodafejlesztési-programokról, valamint a Magyar Igazolványok ügyintézéséről.

 

3. Február 16-án (szombaton) Bátkában 20:00 órától a bátki Alapiskolába Jótékonysági Batyus Bál lesz.

 

A Bátkai Református Egyházközség, a Csemadok Bátkai Alapszervezete és az ICS Balogvölgye szervezet Jótékonysági Batyus Bált szervez február 16-án, szombaton 20.00 órától a Bátkai Alapiskola tornatermében.

 

Zenél a Thomasz Band Zenekar. Belépődíj: 8 euró.

 

 4. Február 16-án (szombaton) 20:00 órakor Serkében a Kultúrházban a SiKeDa Ifjúsági Csoport Farsangi Bált rendez.

 

A SiKeDa Ifjúsági Csoport ismét egy fergeteges bált szervez számotokra. Mindenki vegye fel a legszebb ruháját, hozza el partnerét, illetve jókedvét 2019. február 16-án a serki kultúrházba.
Zenéről Ligárt Róbert gondoskodik, a belépő mindenki számára 5€.

 

Bővebb információ itt.

 

 

5. Február 16-án (szombaton) 19:00 órakor Ajnácskőn a Kultúrházban a Sportszervezet Farsangi Bált rendez.

 

Az Ajnácskői Sportszervezet értesít minden mulatni vágyót, hogy Farsangi bált rendez.

Helyszín: Kultúrház

Belépő: 6€ (elővételben és a helyszínen egyaránt)

Jó hangulatról a Family Trió gondoskodik.

 

Bővebb információ itt.

 

 

Összeállította: Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!