A jégről a magyar embernek eddig csak a tavaszi kellemetlenségek jutottak az eszébe, amikor elvitték a termés felét. De a közelmúlt magyar hokisikerei miatt ezután talán a jég fogalma is némileg megmelengeti a magyar ember szívét.

 

A múlt évi fantasztikus A-csoportos vébé kiharcolását követően a magyar csapat 70 év után ismét az elitben folytatja, ill. kezdi (mert ugye 70 évvel ezelőtt még nem beszélhettünk színvonalról… aki látta a 70 évvel ezelőtti meccseket, az tudja, hogy miről beszélek;).

 

Szóval az első meccsen a „našinkkal“ dobta szét a magyar válogatott nem csak a teóriát, melynek végén emelt fővel távozhattak a pályáról, sok örömet okozva ezzel a szurkolóknak. Szíp volt fijúk! Sok szép sörös megmozdulás volt a pályán és a lelátókon (és persze nálunk is a kocsmában).

 hirdetes_810x300  

 

A lelátókon már csak azért is, mert a hokirajongók zöme még nem látott görögtüzet hokivébén. Szerintem még a tévénéző sem. Mert az első magyar gól után nem csak az érzelmek lobbantak lángra. Nyomkeresővel mi is szétdobtuk a teóriát. A meccs után ő is összeállított pár sort, ezzel is növelve az esélyt, hogy hamarabb kerüljek az ágyba:

 

„Szlovákia – Magyarország 4:3. Mint azt már előzetesen beharangoztuk, ma játszották a hoki VB nyitómecseit, melyek közül a szlovák-magyar derbire a Körkép is fokozottan készült. Tibi kollégával az egyik pozsonyi  bárban ütöttük fel főhadiszállásunkat, az ilyenkor szükséges kellékek biztosítása mellett: sör,  nagyképernyős plazma TV, 4 fős magyar társaság.

 

Rajtunk kívül persze az egész kocsma dugig tele szlovák szurkolókkal. A mérkőzés elején a szlovák csapat lerohanta a magyar válogatottat, akiken talán még érződött a kezdeti megilletődöttség, mert gyorsan gólt is kaptak. A többség azt hitte, a mérkőzés itt le is futott, nyugovóra lehet térni, pedig a java csak most kezdődött. 15 perces késéssel befutott a Tibi, és azt mondta, hogy „sima ügy, a magyarok még kapnak  3-4 gólt, a harmadik harmadban meg úgy is elszáll minden kondijuk, mint nekünk a múlt heti Rimet kupán“.

 

De a hősiesen küzdő magyar csapat a végére ledolgozta 2 gólos hátrányát, és kevésen múlott, hogy a nap (vagy a torna) legnagyobb meglepetését okozva pontot raboljon a sokkal esélyesebbnek tartott ellenfelüktől.  13 másodperccel a vége előtt azonban Bartečko  betalált, így nyertek a szlovákok. Az egész bár örömmámorban úszott, kivéve a mi kis csapatunkat, mely halotti csendben nézte végig a zárószakaszt.“

 

Nyomkereső a meccs végén férfiasan azért még nekem bevallotta, hogy a meccs előtt maga sem tudta, milyen

Kép TASR - Martin Baumann
Kép TASR – Martin Baumann

érzelmeket hoz ki belőle a találkozó, de a végére  minden tisztázódott: miután kétgólos hátrányból fel tudtak állni Szuperék, nem lehetett nem a magyar csapatnak drukkolni.

 

Mert ugye pár nappal korábban írtunk róla egy  beharangozó cikket, amelyben össze-vissza kommenteltünk. Megint bebizonyosodott az a dakota közmondás, miszerint „szép dolog a teória, de meglátjuk, hogy mit dob a gép“.

 

A meccs után már én is férfiasan bevallom, hogy jobban örültem volna egy döntetlennek, mert azért megérdemelte volna a magyar csapat. Az ő teljesítményük csillagos ötös (mert kihozták magukból a maximumot), a szlovákok teljesítménye pedig egy gyenge hármas. Ez nagyon kevés lesz a fehéroroszokra, kanadáról nem is beszélve.

 

A magyarok győzelmének tőlünk csak Nyomkereső egyik szlovák ismerőse örült volna jobban, aki 40 jurót tett fel a győzelmükre. Mégpedig a Sme újságban közölt riport hatására a magyar csapat kapitányával Kangyal Balázzsal, melyben nagyfokú alázatról és szimpátiáról tett tanúbizonyságot.

 

A bejegyzés végére idézzük a szlovák szakkomentátor villámreakcióját röviddel a mérkőzés után: „Örüljünk a győzelemnek, a magyar válogatott több, mint egyenlő partnernek bizonyult. Abban bíztunk, hogy a végére nem bírják majd szusszal, és felőröljük őket. De hősiesen, az utolsó másodpercig küzdöttek. Le a kalappal előttük!“

 

Szerintünk is szép volt fiúk! Tartalékoljatok a fehéroroszokra! A kanadaiaktól nem kell tartani. Pat Cortinanának besenyői informátorunk szerint vannak valami rokoni kapcsolatai, és egy sörért biztos ki tud bulizni egy 1-2 gólos emelt fejes vereséget, míg a „našinkot“ elpakolják. No, akkor csak így tovább, és szorítunk, hogy sikerüljön a benntmaradás.

 

Tibi

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!