Finoman szólva nem mutat csúcsformát az elmúlt időben a dunaszerdahelyi futballcsapat. Az őszi zárásban és a tavaszi nyitányban sem volt túl sok öröm, november 1-je óta várjuk az újabb győzelmet, az azóta lejátszott négy meccsen mindössze 2 pontot sikerült összeszedni.

A legutóbbi hazai pontszerzés már az új edző, Tomislav Marić irányítása alatt történt, de sem az ő, sem, a játékosai mosolya nem volt őszinte, hiszen egy teljes meccsnyi emberelőny is kevés volt a boldogsághoz.

A mostani vendég Zólyombrézó ugyanannyi pontnál tart, de eggyel jobb gólaránnyal előzi a DAC-ot, így egy győzelemmel két helyet léphetnénk előre a tabellán, rögtön a Slovan mögé, amellyel minden találkozás különleges, és amellyel éppen jövő héten játszunk idegenbeli rangadót.

A közönség hosszú idő után, végre őszintén ünnepelheti a csapatot idehaza, de összességében nézve bőven van min javítani, hiszen a DAC leginkább kiábrándítóan játszott. Körülményeskedés, pontatlan passzok, rossz labdakezelések, elpattanó labdák és ötlettelenség jellemezte a sárga-kékeket.

Ez a győzelem az akarás és a szerencse közös diadala, de ha a DAC-nak komolyabb tervei vannak, akkor ezek mellé a játékosságot is fel kell sorakoztatnia.

FC DAC 1 – 0 Zólyombrézó

 hirdetes_300x300  

Dunaszerdahely, Városi stadion, 3211 néző,  játékvezető: Patrik Hrčka
Gól: Michalík
Sárga lap: Štepanovský – Hovančík, Vaščak, Migala

FC DAC: Polaček – Michalík, Ljubičić, Kwin Amban, Šnirc – Turňa, Ujlaky (Brašeň), Štepanovský, Krišto (Pape Sarr), Sesar (Ľupták) – Szarka Á.

Zólyombrézó: Hanák – Minčič, Skutka, Migala – Hovančík – Podio, Kochan, Kupčík, Greško – Vaščak, Nworah

EDZŐI NYILATKOZATOK:
Branislav Benko (Zólyombrézó): Nem örülhetünk az utolsó pillanatban kivívott hazai győzelemnek, hiszen az első félidőben két nagy lehetőségünk is volt, amelyeket elszalasztottunk. Nem könnyű ilyen közegben vendégként pályára lépni, hiszen a hazai szurkolók remek hangulatot biztosítottak.

Tomislav Marić (DAC): Az első félidőben rosszul, idegesen és sok hibával játszottunk. A szerencse mellénk állt, de a második félidőben a csapat megmutatta, hogy képes a győzelemre. Több lehetőségünk is volt, ezeket nem váltottuk gólra, de végül szerencsére sikerült győznünk.

1 síp - kicsi90+2′ Vége, a DAC megtörte a rossz sorozatot, és rosszul játszva, egy iszonyúan nehezen kibrusztolt győzelmet könyvelhet el magának.

 

90′ Polaček feküdt rá veszélyes helyzetben a labdára. 2 perc hosszabbítást kell még kibírni.

1 gól - kicsi89′ GÓÓÓÓL!!! Michalík bólintott a hosszú sarokba.

 

88′ Štepanovský bizakodva várta a beadást, de kifejelték előle.

87′ Távoli, lapos lövésre feküdt rá Hanák.

86′ Eddig sem ment élményszámba a DAC csapatjátéka, de a körülményesség mellett egyre több a rossz labdakezelés is. Valószínűleg fáradnak már a lábak és a fejek is.

85′ Jobbról érkező, lapos, jó beadás után Szarka és védője egyszerre fejeltek, a labda a védőről ment ki, de a bíró szabadrúgást ítélt kifelé.

84′ Maric mester a zóna határán sétálgat idegesen, a közönségből zúg a „Harcoljatok!”, de csak nem akar ez menni.

1 csere - kicsi82′ Sesar helyett Ľupták jött be.

 

80′ Ezzel a körülményes, ötlettelen és lassú támadójátékkal nemcsak itt nem néz ki több 1 pontnál, de a jövő heti, Slovan elleni idegenbeli rangadó előtt sincs ok a bizakodásra.

78′ Jobb ötlet híján csak beadásokkal próbálkoznak a DAC játékosai, a kombinatív támadójátékból ma még nem láttunk tőlük ízelítőt. Ez viszont így egyelőre semmit sem ér.

76′ A közönség, akárcsak múlt héten, most is egy emberként követeli Sablert, aki múltkor lehetőséget kapott, de sokat ő sem tudott hozzátenni az Aranyosmarót elleni szenvedéshez.

75′ Szarka egyetlen támadóként elveszik a vendégvédők között, a társak pedig nem érkeznek fel hozzá kellő lendülettel a támadásépítésnél.

74′ Mintha már hiányozna a DAC-ból az a tűz, ami negyedórája még megvolt.

72′ Egyre jobban tömörülnek a vendégek, de most az egyik védőjük a kapussal közösen összehozott egy szögletet.

1 csere - kicsi70′ Ujlakyt Brašeň váltotta a DAC középpályáján.

 

70′ Polaček, a DAC kapusa egy vendégcsatárral kezdeményezett felesleges párharcot, ami semmire sem volt jó, de legalább megijedtünk.

1 csere - kicsi68′ Nworah helyére a baljós nevű Šlapák állt be, a Zólyombrézó védekezőbb állásba rendezkedik be.

 

1 sárga_lap - kicsi66′ Migala kapott sárgát csúnya becsúszásért.

 

64′ Vendéglövés huszonpár méterről, nem volt rossz, de különösebben jó sem.

63′ Ujlaky rámenősen labdát szerzett, a szélen végigrobogva jól adott középre, de Szarkát szerelték.

61′ Turňa visszaadta a kötényt, amivel csapatszinten tartoztunk a vendégeknek, de további eredménye ennek sem lett. Most viszont a hazai térfélen folyik a játék, a Zólyombrézó kicsit kijött a szorításból.

60′ Nyomott a DAC, de szabálytalanság nélküli szabadrúgást kaptak kifelé a zólyombrézóiak.

58′ Turňa kapott labdát a tizenhatos sarkánál, lendületesen beindult vele, jól lopta a távolságot, majd lőtt, és bedobással jöhetnek a vendégek.

1 kimaradt - kicsi56′ Szarka teljesen egyedül állt 6 méterre a kaputól, de luftot rúgott, a kipattanót pedig Šnirc pörkölte kevéssel mellé.

 

54′ Szöglet utáni keveredés során a DAC támadói körüllabdázták a betömörülő védőket, de sajnos nem tudták átlőni őket.

53′ Šnirc szedte a lábát egy keresztlabdára, és megérte, mert szögletet harcolt ki.

3211-en vagyunk.

49′ Egy sokkal akaratosabb DAC-ot látunk, mint eddig, kár lenne kihasználatlanul hagyni ezt a lendületet.

48′ Štepanovský pöckölése most a kapu másik oldalán ment éppenhogy mellé.

47′ Nem sokkal gurult el a zólyombrézói kapu mellett egy szerdahelyi lövés.

1 csere - kicsi46′ Az egy félidőn át észrevétlen Krišto helyett Pape Sarr a pályán.

 

1 síp - kicsi46′ Megkezdődött a 45 percnyi remény, hogy van még remény.

 

Ismét kint vannak a csapatok a pályán, lassan jön a folytatás.

A Slovan félidőben 0:1-re vezet Aranyosmaróton, így egyelőre az a DAC szerencséje, hogy a 7. helytől lefelé levő csapatok közül nem csak ő hullajtja a pontokat.

1 síp - kicsi45+2′ Egy reménytelen szöglettel van vége az első félidőnek. A DAC teljesítménye most már hosszú meccsek óta nem elég semmi rendes eredményre, és a közönség is igencsak elégedetlen.

 

45′ Két perc ráadás a félidő végén. A DAC próbálkozik, de nem jönnek be a passzok.

39 Kicsit megélénkült a meccs, de sajnos inkább a vendégeknek köszönhetően.

1 sárga_lap - kicsi37′ Vaščak támadta a labdát a kezében tartó, álló kapust – ezt sem a szerdahelyi szurkolók, sem a bíró szerint nem szabad.

 

35′ A zólyombrézói Nworah egyedül lépett ki nagy helyzetben, szerencse, hogy gólt akart és nem büntetőt, mivel a védője rendesen gyötörte menet közben. Így Polaček bravúrosan védte a lövését, majd a szöglet után ismét a szerdahelyi kapus remekelt.

33′ Egy kipattanó beadás után Michalík kezelte le a labdát, egy csellel a védőjét is elküldte, de a lövése szögletre pattant. A szögletből újabb szöglet lett, az újabb szögletből meg semmi.

32′ A támadásaikat szépen szövögető hazaiak fejese a hosszú kapufáról pattant ki, Polaček kapust is beleértve, mindenki csak nézte.

30′ A szurkolótábor egyre harciasabb rigmusokkal próbálja hangulatba hozni a csapatot.

28′ A vendégek jobbszéle már egészen pimasz dolgokat is megenged magának, pár perce Vaščak emelt át szépen két védőt egyszerre, most pedig Kochan bőrözte be a védőjét, de szerencsére további eredménye nem lett a szép megmozdulásnak.

1 sárga_lap - kicsi23′ Előbb szabadrúgást, majd tizenegyest reklamált a publikum két egymást követő esetért, a vége viszont az lett, hogy Štepanovský kapott sárgát.

 

21′ A közönség fáradhatatlanul énekel, remek hangulatot adva ennek a kellemes, lámpafényes márciusi kora estének. A hazai csapat viszont hibát hibára halmoz.

19′ A DAC leginkább mélységi indításokkal próbálkozik, a legutóbbiért Krištót már ki is fütyülték, annyira rosszul célzott. Utána a „ma semmi sem sikerül” érződött a méltatlankodó mozdulatán. De ha hetek óta nem sikerül, és ma sem, akkor mikor fog?

16′ Ha egyáltalán mérhető a különbség, a vendégek támadásában talán egy árnyalatnyival több elképzelés van. Ettől függetlenül, leginkább a szerencse lőhetne most gólt, a csapatok teljesítménye nem nagyon.

15′ Štepanovský akár ki is léphetett volna az indítással, ha gyorsabban futott volna, így viszont könnyedén keresztezték az útját.

11′ Nem lehet állítani, hogy különösen magas színvonalú játékélménnyel kényeztetnék el a csapatok a közönséget. Leginkább grundfoci jellege van a dolognak, a labda sokszor cserél gazdát, de senki nem tud vele kezdeni semmi érdemlegeset.

1 sárga_lap - kicsi8′ Hovančík, a Zólyombrézó támadója sárga lappal gazdagodott.

 

4′ Eddig lassan csordogált a meccs, de most egy beívelt labda után a vendégek csatára veszélyeztetett fejjel.

1 síp - kicsi1′ Kezdődik a meccs!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!