A bajnokságban felemás formát mutat, a Slovnaft kupában viszont bravúrosan szerepel a DAC. Az elődöntő első mérkőzésén fogadja a dunaszerdahelyi gárda az FK Szenice csapatát, és ezen a hazai meccsen kéne olyan eredményt elérni, hogy az idegenbeli visszavágóra ne kelljen gyöngyöző homlokkal menni az Erdőháti-alföldre. Ha ez sikerülne, az bizonyára feledtetné a Nagyszombat elleni hazai fiaskót, nem beszélve arról, hogy a kupadöntőbe kerülés olyan eredmény lenne, amilyenre éppen húsz éve várnak a DAC-szurkolók.

FC DAC 1 – 0 FK Szenice

Dunaszerdahely, Városi stadion, 2153 néző,  játékvezető: Mário Vlk
Gól: Štepanovský (13.)
Sárga lap: Sarr – Pavlík, Hušek

FC DAC: Polaček – Turňa, Michalík, Majerník (Tóth), Szabó O. – Ljubičić, Horváth B. – Brašeň, Sarr, Štepanovský (Černák) – Szarka (Jurčo)

Szenice: Šulla – Pittner, Pavlík (M. Kosorin), Pillár, Privrel – Hušek, Hlohovský, Kóňa, Opiela – J. Kosorín (Dolný), Majtán

Végig fölényben játszva és sok helyzetet elpuskázva győzte le 1:0-ra a DAC a Szenicét a kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A játékosok és a szurkolók a meccs után megünnepelték egymást, de nem ígérkezik könnyű menetnek a visszavágó.

 hirdetes_300x300  

EDZŐI NYILATKOZATOK:

Tomislav Marić (DAC): Elégedettek vagyunk az eredménnyel. Az első félidőben sok góllövési lehetőséget hagytunk kihasználatlanul. A Nagyszombat ellen jól játszottunk az ellenfél kapuja előtti 20 méterig, ma viszont ennél tovább tudtunk jutni, mégha szemre nem is játszottunk olyan jól. Tudjuk, hogy nehéz visszavágó vár ránk, de esélylatolgatásba nem mennék bele a döntőbe kerülést illetően. Egyelőre a legközelebbi hétvégi mérkőzésre összpontosítunk.

Jozef Kostelník (Szenice): Jó kupameccset láttunk, remek hangulattal. Kevesebb időnk volt a regenerációra, mint ellenfelünknek, így az eredmény barátságosnak nevezhető. A visszavágón győzelemre kell játszanunk, ez ösztönzőleg hathat a csapatra.

1 síp - kicsi90+2′ Vége az elődöntő első összecsapásának, a DAC minimális előnnyel mehet két hét múlva Szenicére.

 

1 csere - kicsi90+2′ Pavlík helyére M. Kosorin állt be csereként.

 

90+1′ Letelt a rendes játékidő, 2 perc bónuszt kapnak a csapatok.

89′ Majtán lapos lövésére Polaček nyújtózkodott, és be is gyűjtötte.

88′ Černák előbb elkörülményeskedett egy remek kontrát, majd utóbb mégis lőni tudott, de Šulla védett — ahogy pillanatokkal később, Brašeň fejesénél is.

1 csere - kicsi87′ Szarkát Jurčo váltja az utolsó percekre.

 

1 sárga_lap - kicsi85′ Ljubičić kapott sárgát egy tizenhatos előtti buktatásért, a szabadrúgás ismét az égbe ment.

 

85′ Nagy kár a sok pontatlanságért a DAC játékában, mert gyakran az utolsó passzon mennek el a helyzetek.

83′ Majtán fejelhetett a szerdahelyi kapura, miután túlzottan egyedül hagyták őt. Szerencsére nem lett baj belőle.

Nagyjából 10 perc maradt arra, hogy a DAC megnyugtatóra növelje az előnyét a visszavágóra.
Nagyjából 10 perc maradt arra, hogy a DAC megnyugtatóra növelje az előnyét a visszavágóra.

80′ Brašeň kapott volna remek passzt a jobbszélről, ha Šulla nem lett volna szemfülesebb.

79′ Szarka sokszor túl egyedül marad a vendégvédők gyűrűjében, és a második hullám kései érkezése miatt nem tudja megtartani a felívelt labdákat.

78′ Nagy rákészülés után egy égbe lőtt szenicei szabadrúgást láthattunk a hazai kapu előtt.

1 sárga_lap - kicsi75′ Pape Sarr kapott sárgát sportszerűtlenségért.

 

1 csere - kicsi74′ Kosorint Dolný váltotta a Szenice csapatában.

 

1 csere - kicsi72′ Štepanovský helyére Černák állt be.

 

71′ Polaček szedett össze hason csúszva egy labdát a vendégek támadója elől.

69′ Horváth Béla jól mozog a pályán, kulcspillanatokban rendre fontos helyen van, de a vége mindig pontatlan, akár passz, akár lövés. Most Turňa mozdult be hiába, mert túl hosszú indítást kapott tőle.

67′ Egymás után két szögletből sem tudott helyzetet kidolgozni a DAC.

65′ Kinyíltak a szeniceiek, és újabb lendületes DAC-kontra után Turňa beadását vágták ki Szarka elől.

64′ Kettő a három ellen kontrázhattak a szerdahelyiek, de Szarka nem tudott sem ütemet, sem irányt váltani, és az alapvonalon túlra futott a labdával.

63′ Sarr buktatásáért Hušek jutalma egy sárga lap.

63′ A szüntelen hazai fölény mellett megint csapkodóvá vált a játék.

60′ Szarka gyors egymásutánban másodszor és a meccsen már többedszer okozott zavart a szenicei hátsó sorban azzal, hogy lefutotta a védőjét.

59′ Szarka csípett el szemfülesen egy szenicei hátragurítást, a labdával elfutott a védője mellett, de a középre adására senki sem érkezett a társak közül. Talán senki sem hitte el, hogy Szarka ezt megszerzi.

1 kimaradt - kicsi57′ Horváth szöglete megpattant, a hosszú saroknál Pape Sarr érkezett tisztán a labdára, de a közvetlen közelben lévő kapu helyett a földbe fejelte, onnan pedig fölé pattant.

 

1 csere - kicsi56′ A sérült Majerník helyére Tóth állt be, s ennek örömére tovább zakatol a hazai támadórészleg.

 

52′ A DAC védelme jól zár, támadásban pedig ott folytatja a hazai csapat, ahol az első félidőben abbahagyta.

48′ Újabb jó támadáskombináció után a nagy lendülettel érkező Horváth kapta az átadást, de harcos előretörés helyett inkább az elesést választotta a tizenhatoson belül. Véleményes volt a büntető, a szlovák bírói karban a DAC ellen már megadható az ilyesmi.

46′ Szarka szedte a lábát egy indításra, de Šulla egy pillanattal előbb ért oda, és kirúgta a labdát, majd másodpercekkel később Ljubičić lövését kellett kitornásznia a hosszú alsó sarokból.

1 síp - kicsi46′ Elkezdődött a második félidő.

 

1 síp - kicsi45+1′ Az iménti akció volt a félidő utolsó megmozdulása.

 

45+1′ Pape Sarr beadásába Szarka csak belefejelni tudott, de nem volt képes megfelelő irányba továbbküldeni a labdát.

44′ Opiela érdekes megoldást választott, és a félpályáról lőtte ki a labdát a saját alapvonalán. A szögletből viszont ezúttal sem tudtak maradandót alkotni a sárga-kékek.

43′ Horváth végezte el a sokadik DAC-szabadrúgást a vendégkapu előteréből, de fölément.

41′ Egy szöglet után Brašeň lőtt kapásból, de kipattant a tömörülő védőkről. A DAC nagy akarással megy előre az első félidő hajrájában, itt az alkalom komolyabbá tenni az előnyt.

40′ Horváth középre adott szabadrúgását ütötte ki ököllel Šulla, majd fél perccel később Szarka próbált középre ívelni, de túl hosszú lett.

Percek óta ostrom alatt áll a szenicei kapu.
Percek óta ostrom alatt áll a szenicei kapu.

1 kimaradt - kicsi35′ Hatalmas helyzet maradt ki megint, Štepanovský közeli lövését üggyel-bajjal pöckölte ki szögletre a szenicei kapus.

 

31′ Ismét feléledt a DAC, sorban dolgozza ki a tetszetős helyzeteket.

30′ Pape Sarr lábait akasztották össze a tizenhatoson belül, a spori viszont nem ítélt büntetőt.

29′ A színvonal amúgy elmarad a Nagyszombat elleni meccsétől, csapkodó a játék.

27′ Az elmúlt percek egyértelműen jelezték, hogy a Szenice nem elégedett az állással, és tenni is hajlandó ellene.

26′ Horváth Béla kapott remek passzot jobbról a tizenhatoson belül, de nem tudta lekezelni a labdát, az felpördült, és oda lett a helyzet.

1 sárga_lap - kicsi24′ Polaček ezúttal egy szabadrúgást öklözött ki, ami közben ő is kapott egyet, lent maradt, de már jobban van. Pavlík kapta a sárgát a kapus bántalmazásáért.

23′ Ügyesen araszoltak egyre közelebb a kapunkhoz a szeniceiek, már korábban is jó lövési lehetőségük lett volna, de végül kb. 18 méterről érkezett egy kemény, féllapos löket, amelyet Polaček is csak kiöklözött.

20′ A Szenice körbegurigázta a szerdahelyieket a tizenhatosuk körül, majd Kóňa eresztett meg egy közepes erejű lövést középre, amivel Polaček könnyen megbirkózott.

19′ Egyelőre a középpályára tevődött át a játék. A DAC-on érződik a gól adta önbizalom.

15′ Kevéssel a gól után ismét zavarba hozta a sárga-kék támadórészleg a 4P vendégvédelmet. Úgy tűnik tehát, a vendégvédelem zavarba hozható, ezt pedig sok-sok góllal kéne megköszönni neki.

1 gól - kicsi13′ Góllá érett a kezdeti fölény! Štepanovský remek mélységi kiugratással kapott labdát, a kimozduló kapus eszén is túljárt, és kisodródott ugyan jobbra, de éles szögből is kilőtte a kapu bal alsó sarkát.

11′ Ismét a vendégkapu előtt pattogott a labda, de végül kivágták a védők, akiknek a neve egyébként nagyon szépen alliterál egymásra.

A DAC szurkolótábor a szokásos fáradhatatlansággal szurkol, és teljes mellszélességgel vallja, hogy a csapatnak itt ma győznie kell. A kép bal oldalán álló, a gyermekekkel együtt 22 fős vendégtábortól nem számítunk hasonló hangerejű állásfoglalásokra.
A DAC szurkolótábor a szokásos fáradhatatlansággal szurkol, és teljes mellszélességgel vallja, hogy a csapatnak itt ma győznie kell. A kép bal oldalán álló, a gyermekekkel együtt 22 fős vendégtábortól nem számítunk hasonló hangerejű állásfoglalásokra.

1 kimaradt - kicsi8′ Szarkát ugratták ki, a kapus bizonytalankodott a kimozdulásnál, így a szerdahelyi támadó megpróbálta átemelni, de a szükségesnél kicsit alacsonyabb volt a kapu.

7′ A kezdeti lelkesedés máris vesztett a lendületéből, próbálkoznak és ismerkednek a csapatok.

3′ Ljubičićet kell ápolni, de nem tűnik súlyosnak, mert a saját lábán sántikál le.

2′ Sarr került nagy helyzetbe az ötös jobb sarkánál, elgurította a labdát a hosszú sarok felé, de kevéssel mellément.

1 síp - kicsi1′ Elhangzott a Himnusz, és elkezdődött a meccs. Hajrá DAC!

 

Üdvözöljük az olvasókat, akik már tűkön ülnek, és azokat, akik csak most érkeztek, a csapatokhoz hasonlóan!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!