Mozgalmas hétvégén vannak túl a sportolók és a szurkolók egyaránt. A Körkép új rovatában összefoglaljuk a hétvége történéseit a sport világából.

 

Labdarúgás

 

Szlovákia – Fortuna Liga: László Csaba irányítása alatt megszerezte első győzelmét a DAC. A csallóközi gárda a Miava otthonából hozta el a három pontot miután 2:1 arányban diadalmaskodtak, ezzel a bajnokság 10. helyére jöttek fel. A Fortuna Ligát magabiztosan hét ponttal a zsolnaiak vezetik.

 

 hirdetes_810x300  

Anglia – Premier Leauge: Továbbra is rendkívül szoros az angol élvonalbeli bajnokság. Az első három helyen a Manchester City, Arsenal és a Liverpool is egyaránt 23 ponttal áll, de a negyedik Chelsea hátránya is mindössze egy pont. A sereghajtó Sunderland 110 éves rekordot döntött meg azzal, hogy 10 mérkőzés óta nem nyertek meccset a Premier League-ben.

 

Németország – Bundesliga: A hétvégén rendezték a német élvonal egyik legnagyobb rangadóját, a Ruhr-vidéki derbyt . A Borussia Dortmund és a Schalke 04 összecsapása csalódástkeltő gól nélküli döntetlennel ért véget. A bajnokságban továbbra is remekel Gulácsi Péter csapata a Lipcse, mely a második helyen áll, de ugyanúgy a Hoffenheim is veretlen még a bajnokságban. Komoly gödörben a Hamburg, kilenc fordulót követően győzelem nélkül állnak két ponttal.

 

dortmund-007

 

Olaszország – Serie A: Az olasz élvonalban is rangadót rendeztek a hétvégén. Torinóban a címvédő Juventus és a Marek Hamšíkot is foglalkoztató Napoli csapott össze. A mérkőzésen a nápolyiak volt játékosa, Higuain, aki nyáron rekordösszegért igazolt a Juventushoz, szerzett találatot, de gólját nem ünnepelte. Óriási gondban a Frank de Boer által vezetett Inter, miután a Sampdoria otthonában is vereséget szenvedtek. Ezzel csak a 11. helyen állnak a bajnokságban. A milánóiak legutóbbi öt mérkőzésükből négyet elvesztettek.

 

https://www.youtube.com/watch?v=G1TZ7IQ-SJ4

 

Spanyolország – La Liga: A spanyol élvonalban mindhárom aranyesélyes gárda, a Real Madrid, Barcelona és azAtletico Madrid is hozta a kötelezőt. A Sevilla mindössze döntetlenezett, amivel visszaestek a negyedik helyre. A bajnokságban már csak a Real Madrid veretlen, miután a hétvégi fordulóban a Villarreal is elvesztette veretlenségét az Eibar otthonában.

 

Autó – motorsport

 

Forma 1: A hétvégén került megrendezésre a Mexikói Nagydíj. A futamot a címvédő Lewis Hamilton nyerte, a brit pilóta pályafutása 51. győzelmét aratta, amivel beérte a legendás Alain Prostot. Hamilton győzelmével tovább faragta hátrányát az összetettben Nico Rosberggel szemben. A világbajnoki sorozatból még két futam hátra van, legközelebb két hét múlva Brazilíába látogat a száguldó cirkusz mezőnye.

 

Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid. 30.10.2016. Formula 1 World Championship, Rd 19, Mexican Grand Prix, Mexico City, Mexico, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Batchelor / XPB Images
Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid.

MotoGP: Elképesztő szériának vetett végett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajzia Nagdíján Andrea Dovizioso. Az olasz versenyző 2653 nap után ünnepelhetett újra futamgyőzelmet a MotoGP-ben. Ezzel a kilencedik nyertest avatták a szezonban. Az olasz mögött honfitársa Valentino Rossi végzett a második helyen, míg a dobogó legalsó fokára Rossi csapattársa, Jorge Lorenzo állhatott fel.

 

Tenisz

 

Női tenisz világbajnokság: Pályafutása legnagyobb sikerét könyvelhette el a hétvégén a szlovák Dominika Cibulkova, miután Szingapúrban a WTA év végi világbajnokságán óriási meglepetésre legyőzte a döntőben a világelső  német Angelique Kerbert.

 

14606534_10154278151558962_2970837233792610730_n

 

Döntők – Bécs és Basel: A svájci Bázelben megszerezte élete első 500-as tornagyőzelmét a horvát Marin Cilic miután a döntőben két játszmában diadalmaskodott a japán Nishikori ellen. Bécsben Andy Murray nem talált legyőzőre és egy lépest tett a világelsőség felé, miután a francia Tsongat verte a döntőben szintén két játszmában.

 

Kézilbada

 

A magyar kézilabda bajnokságban rangadót rendeztek Szegeden. A hazaiak 26 : 23 arányban győztek a címvédő Veszprém ellen, ezzel a veszprémiek 1098 nap után szenvedtek vereséget a bajnokságban.

 

vd11205

 

Úszás

 

Parádés teljesítménysorozatának köszönhetően immáron  ötödik alkalommal, ráadásul hatalmas fölénnyel nyerte meg a világkupát Hosszú Katinka. 1197 pontjával 717 ponttal előzte meg a második jamaicai Alia Atkinsont és 756-tal a harmadik dán Jeanette Ottesent.

 

A kilenc viadal alkotta, 2.178 millió dollár (614 millió forint) összdíjazású vk-széria befejező versenyén a háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó hat döntőben szerepelt. Első lett 100 méter háton (56.30 mp), 200 méter pillangón (2:06.09 p), 400 méter gyorson (4:05.31), 100 méter vegyesen (58.21) és 400 méter vegyesen (4:28.50), míg nyitó számában, 100 méter gyorson (52.76) másodikként csapott célba.

 

Képek: cibulkova fb oldala, Veszprém hivatalos oldala. F1.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!